Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Novak Đoković, govorio je o brojnim temama i dešavanjima iz svoje karijere, i tom prilikom je dao savet roditeljima.

Novak Đoković ima dvoje dece sa suprugom Jelenom, Stefana (10) i Taru (7).

Iako je profesionalnim sportistima često zahtevno da balansiraju između karijere i roditeljstva, Đoković je našao način kako da provodi što više vremena sa decom.

Pročitajte još

Upravo o toj temi je govorio Đoković. Takođe, govorio je i o svojim roditeljima, Dijani i Srđanu.

„Večita je dilema kako pronaći taj balans. Ima puno različitih okolnosti koje utičnu na odluke koje će roditelj doneti za dete. Otežalo mi je stvari što nisam imao tenisku porodicu, morali smo da tražimo savete i smernice. Zavisi u kakvoj sredini živite, u kakvoj ste ekonomske situacije. Moram da kažem da su moji roditelji bili veoma posvećeni. Svako na svoj način. Tu je i emocionalna podrška. Ja sam roditelj dva mlada deteta. Nosimo se sa izazovima. Veoma je važno da roditelj osluškuje dete. Nisam imao opterećenje da moram da igram tenis. Bavio sam se i skijanjem, fudbalom, košarkom…“, rekao je Đoković u emisiji „Putem šampiona“ na „RTS-u“.

Novak je osvojio sve što se može osvojiti osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama u Parizu. Oborio je gotovo sve rekorde a najznačajniji su svakako oni po broju osvojenih grend slemova (24) i broju nedelja provedenih na prvom mestu na ATP svetskoj rang listi (428).

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar