Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Novak Đoković bio je verovatno jedan od onih navijača koji su posebno pažljivo pratili okršaj Janika Sinera i Aleksandera Zvereva u polufinalu mastersa u Sinsinatiju. Italijan je slavio sa 7:6(9), 5:7, 7:6(4) u jednom od najnapetijih mečeva sezone.

Italijanu je trebalo čak tri sata i šest minuta da slomi otpor trenutno četvrtoplasiranog igrača na ATP listi, a to su ujedno i dobre vesti za srpskog asa koji se priprema u Crnoj Gori.

PROČITAJTE JOŠ

Postojala je zebnja da bi Novak posle turnira u Sinsinatiju mogao da završi na četvrtoj poziciji, ali je sada sigurno da će poslednji grend slem u sezoni dočekati na drugoj poziciji. To znači da pre finala neće moći da se sastane sa Italijanom, pa mu je put barem malo olakšan. Da Novak i te kako prati šta se dešava na ATP turu i dok nije tu videli smo i po jednom vanrednom obraćanju zbog nepravde.

Da je Alkaraz stigao do četvrtfinala i da je Zverev osvojio turnir Novak bi pao na četvrtu poziciju, ali kako ni prvi, ni drugi nisu uspeli da ostvare taj rezultat Đoković je ostao na drugom mestu ATP liste.

Zverev je u napetom prvom setu propustio dve set lopte i to na sopstveni servis (uz to je servirao za osvajanje seta pri rezultatu 5:4), ali nije uspeo da uzme set Italijanu. Siner je uspeo da podigne nivo igre u nastavku i da slavi posle prave drame.

Ipak, evidentno je da se i Siner i dalje ne oseća najbolje i da to nije onaj igrač sa početka godine.

„Ponekad morate da igrate na osećaj. Mislim da je to danas bila moja snaga. Bilo je uspona i padova, to može da se desi pogotovo kada igrate više od tri sata. Bio je dobar meč za obojicu. Servirao je veoma, veoma dobro, pa mogu da budem ponosan“, poručio je Siner posle susreta.

Tokom meča je Sinera sve više mučio kuk i to se moglo videti na samom terenu. Zanimljivo da Zverev i dalje vodi u međusobnom skoru sa 4:2.

„Mnogo mi znači. Drugačiji je trenutak, ono kroz šta prolazim sada, ali sam veoma srećan sa rezultatom. Fizički moram da napredujem jer želim da osvojim grend slem ili velike titule i sigurno da sam u stanju. Ali samo pokušao da ostanem mentalno na nivou, veoma sam ponosan i hajde da vidimo šta će biti sutra“, poručio je Siner.

Siner će u velikom finalu u ponoć igrati protiv Frensisa Tijafoa, miljenika domaće publike, koji je napravio rezultat sezone plasmanom u finalu. Ukoliko Amerikanac slavi dobićemo sedmog različitog masters šampiona u sezoni.

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare