Foto: TANJUG/AP Photo/Manu Fernandez

Znamo kada će se najbolji teniser svih vremena pojaviti u Njujorku, a tek će onda na žrebu saznati i rivale. Ovo su ključni dani za Đokovića pred turnir koji bi mogao da ovu sezonu preokrene u i te kako uspešnu.

Novak Đoković će najkasnije 21. avgusta biti u Sjedinjenim Američkim Državama, jer je obelodanjeno da će se tada naći na terenu. To praktično znači da bi njegov put za SAD trebalo očekivati u nedelju ili ponedeljak, a onda i ispunjavanje raznih obaveza na najvećem tržištu planete.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je odustao od Sinsinatija i time ostao bez 1.000 ATP poena, a do ponedeljka ujutru neće znati da li će na najnovijoj ATP listi biti drugi, treći ili čak četvrti. To zavisi od rezultata Karlosa Alkaraza kome je neophodno da stigne do četvrtfinala da bi i matematički pretekao srpskog asa, ali i Aleksandera Zvereva kome samo titula „igra“ za treće mesto na planeti.

Ta pozicija tri ili četiri znači da će i pre finala moći da odmeri snage sa Janikom Sinerom (barem u teoriji) i da bi potencijalno već u polufinalu mogao da igra protiv Alkaraza. Time bi žreb postao još bitniji, jer je godinama unazad Srbin dolazio u SAD kao najbolji igrač planete ili kao drugi na ATP listi.

Satnica žreba još uvek nije objavljena, ali se očekuje da bude u četvrtak oko 17.00 po vremenu u Srbiji. Zašto će Novak biti u Njujorku već 21. avgusta? Pa, poslednji grend slem u sezoni je priredio spektakl za sve navijače.

Foto: TANJUG/AP Photo/Frank Franklin II

Jedan od neočekivanih poteza objavila je Stejsi Alaster, direktorka US Opena, koja je oduševila sve navijače.

„Tog 21. avgusta će se na terenu naći zvezde US Opena. Biće to šampioni iz prošlosti i šampioni današnjice. Ovo je događaj koji ne biste smeli da propustite. Samo da vam kažem zašto. Imaćemo muški dubl. Karlos Alkaraz će igrati sa Andreom Agasijem, dok će Novak Đoković igrati sa Džonom Mekinroom. Mogu da vam kažem da su obojica prihvatila da igraju čim sam im rekla ‘Da li biste hteli da igrate?’. Uzbuđeni su što će igrati na ‘Artur Ešu’ sa Agasijem i Mekinroom“, poručila je Alaster.

To znači da će prethodna dva šampiona US Opena odmeriti snage i pre početka ovog turnira, doduše u egzibicionom dublu, ali je spektakl zagarantovan. Ova dva tenisera su se sastala ove sezone već u finalu Vimbldona, u kom je slavio Španac, i Olimpijskih igara u kom je bolji bio Đoković.

Ovo će biti prava prilika za Novaka da oseti kakav je teren na glavnom stadionu US Opena ove sezone i da u manje ili više takmičarskom ritmu šteluje formu. Srpski as je odlučio da ovog puta ide na grend slem bez prethodno odigranog takmičarskog turnira (obično je to radio samo u pripremi za Vimbldon), ali nema nikakve dileme da će imati veliku motivaciju da stigne do 25. grend slem titule i 100. trofeja u karijeri.

Mnogo toga će zavisiti od samog žreba, pa bi potencijalno mogli da vidimo najteži put Đokovića ka tituli u poslednjih nekoliko sezona. Ipak, to ne znači da će svi favoriti opravdati te uloge na samom betonu Njujorka, jer su na poslednjem mastersu u prva dva kola eliminisani Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Grigor Dimitrov…

Uz to je u problematičnoj formi i Siner koji je neobično rano eliminisan u Montrealu i deluje da ima opet problema sa kukom. Sve ovo znači da će do titule u Njujorku doći teniser koji može da „sakrije“ najveći broj problema sa kojima se nosi tokom naporne sezone.

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar