Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Austrijanaca Sebastijana Ofnera 6:7, 6:0, 10:7 i tako je zatvorio grupnu fazu Svetske teniske lige u Dubaiju.

Očekivala je publika da će gledati okršaj Đokovića i šestog igrača na planeti, Feliksa Ožea-Alijasima, ali to se nije desilo, pošto je Kanađanin odustao.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog toga je Ofner, 193. na ATP listi, po prvi put dobio priliku da igra protiv Đokovića.

Dobro je Novak otvorio meč, kao protiv Saše Zvereva u prvom kolu, i već u drugom gemu je stigao do brejka, a potom i do 3:0.

Ipak, brzo se opustio i Austrijanac, i uz nekoliko poklona Đokovića, i duple servis greške na kraju petog gema, vratio je brejk i izjednačio na 3:3.

Dobro su igrali obojica do kraja prvog seta, i Ofner i Đoković su odlično servirali i došli su do taj-brejka, u kome je bolji bio Austrijanac.

Novak se probudio u drugom setu, namestio je ruku i bez izgubljenog gema je osvojio taj set.

Pobednika meča je zbog toga odlučio super taj-brejk, u kome je Novak bio bolji i uz ples pri rezultatu 9:7 je proslavio pobedu.

Novak je deo ekipe „Falcons“ zajedno sa Arinom Sabalenkom, Grigorom Dimitrovim i Paulom Badosom, dok je pored Ofnera u timu „Kites“ Feliks Ože-Alijasim, Iga Švjontek, Holger Rune, Eženi Bušar i Sanja Mirza.

Đoković - Ofner 6:7, 6:0, 10:7

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare