Foto: Nova.rs

Ovaj Rolan Garos je po mnogo čemu specifičan. Čak i kada izuzmezmo čudesni slučaj Novaka Đokovića činjenica je da dugo nismo imali "otvoreniji" grend slem, a srpski as ga je dodatno učinio neverovatnim.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

U ovom trenutku ne postoji jedan izraziti favorit, a grupa potencijalnih osvajača Rolan Garosa dugo nije bila veća. Zapravo bi mnogi dali veće šansima oni koji još nisu osetili tu slast poput Aleksandera Zvereva, Kaspera Ruda ili Stefanosa Cicipasa. Ipak, Đokovića i Rafaela Nadala nikada ne bi trebalo otpisati.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak i sam Đoković se nalazi na jednoj neobičnoj prekretnici, a deluje da ni sam nije doneo pravu odluku šta bi trebalo da uradi. Poručio je još ranije da neće žuriti sa izborom trenera, ali je malo ko očekivao da će nakon 20 godina karijere u Parizu po prvi put igrati bez trenera. Naravno, tako u ovom trenutku stoje stvari, te i dalje postoji mogućnost da se Nenad Zimonjić pojavi u Parizu, ali je simptomatično da ga nije bilo na prvom treningu.

Srpski teniser ne uspeva da pronađe pravu formu od kada je propustio tri vezane meč protiv Janika Sinera i titula je preko potrebna. Kada se na to doda i rastajanje s mnogim članovima stručnog štaba (gotovo potpuno promena) postaje jasno da će i te kako biti potrebno da dobri rezultati potvrde novu fazu u evoluciji najboljeg tenisera ikada.

Ipak, odsustvo trenera otežava mnogo logističkih zadataka, čini da ne postoji debata oko taktike, ali i da ne postoji sigurnost i neko sa kim možete da podelite frustraciju. Sve ovo u manjoj ili većoj meri treba i najboljem koji je ikada držao reket.

Da li će se Zimonjić na posletku pojaviti?

BONUS VIDEO Poslednji poen Đokovića u prvom setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare