Foto: Luke Hales / Getty images / Profimedia

Novak Đoković nije izgledao dobro na US Openu, ispao je u trećem kolu od Alekseja Popirina (3:1) i tako završio godinu bez grend slem titule.

Iako postoji mogućnost da Novak odluči da se odmori do kraja sezone, a onda za sledeću maksimalno spremi, znajući njega, to se neće dogoditi, već će se pojuriti neki novi trofeji i uspesi.

Već sredinom septembra, Dejvis kup reprezentaciju Srbije očekuje duel sa Grčkom, pa bi Novak trebalo tada da se nađe u Beogradu.Dakle, sada posle US Opena ima dve nedelje da razbistri glavu, uđe u dobar trening i onda na Dejvis kupu uhvati zalet za kraj sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Potom, do kraja septembra Novaka ne bi trebalo da gledamo ni na jednom turniru, pošto se nije našao na spisku učesnika za Peking (ATP serija 500), a neće biti deo spektakla ni na Lejver kupu u Berlinu, gde će igrati Rafael Nadal.

Međutim, već početkom oktobra (od 2. do 13. u mesecu) Đoković bi trebalo da zaigra na Mastersu u Šangaju, koji bi mogao da mu bude glavni turnir do kraja godine.

Zašto? Srpski teniser tamo nije igrao od 2019. godine, upravo u Kini ima veliku bazu navijača, pa bi igranje tamo bio i dobar marketinški potez, a znamo koliko Đoković radi na podizanju svog brenda širom sveta u poslednje vreme.

Pored toga, Novak bi u Šangaju mogao da napadne i jubilarnu 100. ATP titulu, dok bi mogao da osvoji i novih 1.000 bodova za svetsku rang listu, koja ga svakako ne interesuje mnogo u ovoj fazi karijere.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle Mastersa u Šangaju, Đokovića bismo mogli da gledamo u Parizu, gde brani titulu, odnosno 1.000 ATP bodova. Nije isključeno da Novak ove godine preskoči Pariz, ali upravo bi taj turnir mogao da mu posluži kao priprema za Završni masters u Torinu sredinom novembra.

Đoković još uvek nije obezbedio plasman u Torino, ali će to verovatno učiniti, pogotovo ako bude došao u Šangaj, gde bi trebalo da bude i posebno motivisan da se pred Kinezima pokaže u najboljem svetlu.

Početkom novembra u Beogradskoj areni biće igran i Serbia Open, ali je Novak najavio da ga na njemu nećemo gledati, mada posle rane eliminacije sa US Opena možda dođe i do promene planova (malo verovatno).

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare