Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Najbolji teniser planete možda ne dočeka Vimbldon kao prvi igrač sveta, ali će ostati prvi favorit za titulu.

Novak Đoković je pre dve nedelje osvojio Rolan Garos i postavio rekord po broju grend slem titula koji sada drži sam, a ne zajedno sa Rafaelom Nadalom.

PROČITAJTE JOŠ:

Već godinama je bio dominantan na travnatoj podlozi i premda nije tako redovno igrao turnire koji su prethodili Vimbldonu, ovog puta će nastupati na „Đorđo Armani klasiku“.

I Karlos Alkaraz ga je označio kao veoma opasnog na zelenim terenima, a upravo Španac koji je izgubio od Đokovića u polufinalu Rolan Garosa, sada grabi ka tituli u Kvinsu gde igra polufinale protiv Sebastijana Korde.

Ipak, kad dođe vreme za Vimbldon, poređenje koje Đoković kao jedan od najvećih tenisera svih vremena, verovatno i najveći, ima sa svima ostalima je zapanjujuće na strani srpskog igrača.

Novak ima 86 pobeda na travi, a svi ostali teniseri iz Top 20 ih imaju ukupno 85.

Alkaraz je poznat kao „šljakaš“, pa je na travi odigrao jedva dvocifren broj mečeva u mladoj karijeri, Danil Medvedev je takođe u tom društvu, Stefanos Cicipas, Hubert Hurkač, Frensis Tijafo, Karen Hačanov, svi su već dugo među najboljima, ali ne mogu da se mere sa osvajačem sedam titula u Londonu.

Đoković će u glavnom gradu Engleske imati šansu i da sustigne Rodžera Federera koji na Vimbldonu ima osam titula. Novak ih ima sedam, od čega je zaredom osvojio četiri poslednje.

BONUS VIDEO: Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar