Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Novak Đoković uspešno je prebrodio meč trećeg kola protiv Aleksa Popirina kojeg je posle velike borbe i četiri seta eliminisao sa turnira.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Novak u osmini finala čeka Holger Rune,a a zanimljivo je da će Đoković uoči tog duela ponovo odraditi sparing sa Nikom Kirjosom.

PROČITAJTE JOŠ

Njih dvojica su napravili šou na trening terenima uoči duela sa Popirinom, a Novak se u razgovoru za srpske medije osvrnuo na taj trening.

„Danas ćemo opet trenirati, tako da mi je drago što je on na raspolaganju, što želi da udara sa mnom. Drugačije je kada udaraš sa sparing partnerima i drugim igračima, rivalima. Kvalitet udarca je drugačiji, tvoj fokus je drugačiji. Bolje treniraš“, započeo je priču Đoković.

Osvrnuo se i na situaciju sa Kirjosom.

„On se sada vraća od teške povrede, operisao je zglobove i nije igrao možda godinu dana, možda i više. Nadam se da će vratiti uskoro jer je jako važan za naš sport iz više razloga. Ne samo što je spektakularan igrač, neverovatan. Igrač koji je igrao finale Vimbldona. Svi mi znamo da, kada bi se malo uozbiljio, bio bi Top 10. Svi to znaju. Poseduje izvanredan kvalitet, ima taj „kur**vit“ stav koji se mnogima dopada i to mu je omogućilo da pobeđuje i mene i Federera i Nadala i sve najbolje igrače na velikoj sceni jer je izlazio sa tom dozom samouverenosti“, istakao je srpski as.

Novak je pričao i o odnosu koji imaju njih dvojica.

„Drago je što sam ga video na terenu, što igram sa njim, imali smo u početku njegove karijere dosta loš odnos. Taj odnos se popravio i sada imamo super odnos, čuli smo se više puta i kada je bio u Australiji. Nik je, ako ga poznaješ, dobar momak, jednostavno je takav karakter, eksplozivan i ekstrovertan. Veoma zanimljiv za tenis, veoma važan i van terena jer je pametan i zabavan i privlači publiku, to nam nedostaje. On to izuzetno dobro radi i dobar je ambasador našeg sporta“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar