Novak Đoković Foto:Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Ono što je Novak Đoković rekao nakon US Opena dobilo je nove odjeke.

Novak Đoković je srušio Danila Medvedeva u finalu US Opena i osvojio 24. grend slem titulu, ipak nakon meča je jasno rekao da bi „bio dignut u sportska nebesa da nije iz Srbije“.

PROČITAJTE JOŠ

Isto mišljenje ima i Marion Bartoli, bivša šampionka Vimbldona i sedma igračica planete. Ona nikada nije skrivala da je Đoković njen prijatelj, uostalom njen muž je veliki navijač srpskog asa.

„Dobro znamo da je Novak Amerikanac, sa 24 grend slema, 39 mastersa, šest Završnih turnira, rekordom u broju nedelja na prvom mestu, onaj koji je igrao najviše finala grend slemova, on bi imao statuu u svakom gradu. Nije to slučaj zbog činjenice da je Srbin. To je veoma mala zemlja koja ima izuzetno burnu noviju istoriju“, rekla je Bartoli za „RMC“,  a preneo je „Figaro„.

Foto: EPA-EFE/KERIM OKTEN

Nije se na tome zaustavila već je govorila i o tome kako se prošle godine pričalo i van sporta.

„To je igrač koji je prošle godine dospeo na naslovne strane zbog apsolutno neverovatnog događaja. Otišlo se dalje od sportskih strana. Da igrač koji je osvojio najviše titula bude izbačen iz zemlje i pre odlaska bio u pritvoru, stavili biste ga u Netfliks seriju, ne bismo verovali“.

Samo po jednoj stvari Novak ne može da uđe u red najvećih sportista svih vremena po njenom mišljenju, ali na ostalom mu skida kapu.

„Može li da uđe u debate zbog rezultata i činjenice da je pobeđivao u tri različite decenije? Da, ali ne u smislu popularnosti“, kaže Francuskinja.

BONUS VIDEO Velika greška sudije, Novak gledao u čudu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar