Marion Bartoli
Marion Bartoli; Foto: EPA-EFE/KERIM OKTEN

Čuvena francuska teniserka govorila je o mnogim zanimljivim temama.

Grafika: Slađana Đermanović

Francuskinja Marion Bartoli je nekada bila i sedma igračica planete, a bez ikakve dileme joj je uspeh karijere titula na Vimbldonu 2013. godine. Sada je za srpske medije odlučila da se pozabavi stanje u muškom i ženskom tenisu.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre je govorila o tome da li je rivalstvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala (30-29) najveće u istoriji. Niko drugi nije igrao češće jedan protiv drugog, a pogotovo ne u toliko finala.

„Jedno od najvećih, sigurno. Možete da uključite i Rodžera tu, jer su igrali toliko puta, ali sigurno je da teško da može bolje od Novaka i Rodžera ovde 2019. ili Rafe protiv Rodžera ovde 2008, ili Novaka protiv Rafe… Samo ako se njih trojica takmiče jedni protiv drugih, to su najbolji mečevi koje možemo da gledamo“, kaže Bartoli.

Pojasnila je da više nema peckanja o nekadašnjim velikim borbama na terenu.

„Pa, ne pričamo više o tome (smeh). Sada samo pričamo o našim ćerkama i tome kako su one, da li im rastu zubi i tako tome… Tenis je za nas istorija. Pričala sam baš o tome sa Flavijom (Penetom) i Frančeskom (Skijavone), mi smo uvek uspevale da razdvajamo svetove. Na terenu je to bila borba, ali van terena smo sve bile prijateljice. I tako je bilo uvek. Deset godina kasnije i mi pričamo samo o životu. Praktično smo sve majke, imamo interesantne živote i sigurno ne pričamo o našim borbama na terenu od ko zna kad. Nama je samo drago da se vidimo, dobre smo prijateljice, podržavamo jedna drugu, skoro sve smo majke i to je to… Život ide dalje“.

Marion Bartoli Rodžer Federer rekord vimbldon cilj Đoković
Foto ilustracija: Printscreen Youtube

Napravila je paralelu između ere u kojoj je ona igrala i današnje.

„Drugačije je, to je sigurno. U našoj eri ste imali mnogo veću konstantnost i iste igračice ste gotovo uvek viđali na najvećoj pozornici. Kada biste imali neko iznenađenje, to bi odmah bio ogroman šok. Sada je drugačije… Mislim da devojke moraju da imaju vremena da se prilagode, jer smo i mi imali sličan period – kada smo dolazili do kraja karijere Štefi (Graf), Monike (Seleš)… Bilo je to četiri, pet godina kada se sve nastavilo sa Serenom i Venus (Vilijams), Dženifer (Kaprijat), Žastin (Enan), Kim (Klajsters) i ostalima… Mislim da je WTA tur sada u tranziciji, ali svakako je dosta interensatno i ima mnogo zanimljivih priča. Ranije su nas gledaoci više pratili jer su iste igračice bile tu konstantno i to se meni sviđalo. Sada možda nema toliko toga – posebno pošto se Eš (Barti) penzionisala naprasno – ali imate druge priče, koje su, takođe, dosta dobre“.

Igrala je u dublu i sa Nenadom Zimonjićem, a otkrila je zbog čega je bila zadovoljna što joj je Vimbldon izabrao baš ovog partnera.

„Vimbldon je podelio parove, ali smo baš srećni što igramo zajedno. Nenada znam 20 godina, on je u Novakovom timu, a moj muž je najveći Novakov navijač ikada, tako da sve ide po planu. Ja sam mu rekla: ‘Ti radi sve, ja ću samo ponekad da pipnem lopticu i to će biti to’. Samo želim da se zabavim na terenu, o tome se sada radi, više mi nije stalo do toga da se takmičim. To su sada sve prijatelji sa kojima hoću da se sat i po vremena zabavim na terenu, a onda svi idemo da radimo šta god imamo da radimo. Sigurno se ovde ne radi o tome ko će da pobedi i sličnom…“.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana (PROMO)

BONUS VIDEO Novak Đoković na provokacije odgovorio poljupcem

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar