Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug AP Photo/Alberto Pezzali

Novak Đoković je prvi favorit za osvajanje Vimbldona za svakog na svetu. Jednostavno svi znaju u kakvoj je formi, ali i u kakvoj prednosti na travi u odnosu na sve ostale.

Srpski teniser je od 2017. godine osvojio četiri titula zaredom (2020. nije održan turnir) i sada ga jedan trofej deli od izjednačenja rekorda Rodžera Federera od osam titula na Vimbldonu.

PROČITAJTE JOŠ

Lora Robson, analitičarka „Eurosporta“, nema nikakvu dilemu da je srpski teniser daleko ispred svih u ovom momentu.

„Definitivno je favorit u mojim očima, posebno posle Pariza. Količina samopouzdanja koju ima u ovom trenutku, osvojio je turnir toliko puta, deluje opušteno na ovoj podlozi, tako komforno na Centralnom terenu, da je teško kladiti se protiv njega“, poručila je ona.

Otkrila je po čemu se razlikuje od drugih.

„Način na koji se kreće po ovoj podlozi drugačiji je od bilo koga drugog jer je u stanju da uzme stvari koje koristi na drugim podlogama, poput proklizavanja. I dalje uspeva da ostane u balansu, što je na travi najteže, da ima dovoljno u nogama da prođe ispod svake lopte. Jednostavno ne razmišlja o tome“.

Podsetila se razgovora koji je nedavno vodila sa srpskim asom.

„Pre nekoliko nedelja, sećam se da sam razgovarala sa njim i rekao mi je da je šljaka površina na koju se najteže prilagođava, potrebno mu je nekoliko nedelja da se oseća stabilnim. Jednostavno ne izgleda da taj problem ima i na travi. To je laka tranzicija za njega u ovom trenutku.“

Neminovno se dotakla i Karlosa Alkaraza koji je od ovog ponedeljka opet prvi teniser sveta sa samo 80 bodova više od Srbina.

„Bilo je tako smešno na početku Kvinsa kada je imao set zaostatka u prvoj rundi, kao ‘Oh, možda jednostavno nije imao dovoljno vremena da se pripremi’. Nekako je okrenuo taj meč i bio je sve bolji i bolji“, istakla je Britanka.

BONUS VIDEO Nikola Jokić: Lepo je biti Srbin u ovom trenutku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar