Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, govorio je o povredi kolena sa kojom je imao problem u osmini finala Rolan Garosa protiv Fransiska Serundola (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3).

„To sa kolenom je nešto potpuno drugo. Nadam se da nemam neka veća oštećenja. Kada popuste efekti lekova, videćemo pravu sliku kolena i šta se desilo i kakva je šteta. Vreme će da pokaže. Nije to u mojoj moći i u kontroli. Što se stanja kolena tiče, ne bih ulazio u detalje. Ne osećam da je prikladno da podelim to sa vama. Nadam se da ću dobiti sutra pozitivne vesti posle magnetne rezonance. Pokazaće to prave stvari, pa ćemo videti gde smo i šta smo i šta nam je činiti“, rekao je Đoković na konferenciji za medije posle meča.

PROČITAJTE JOŠ...

Navijače je uplašila mogućnost da se Đoković povuče sa turnira, a ni sam Novak ne krije da je to opcija:

„Postoji šansa da odustanem ako rezultati ne budu dobri. Zavisi od ozbiljnosti povrede, o nanetoj šteti. Nije više to u mojim rukama. Da se pomolim da sve bude kako treba, to je sve. Uradiću neke stvari da ubrzam oporavak, ali ne može da se promeni. Koleno je koleno. Možda i jedan od glavnih zglobova u telu za kretnju. Ne možeš tu ništa da uradiš. Sa nekim mišićima koje sam cepao u Australiji, tu i donekle si mogao nešto sa zavojem, sa ovim ili onim. Koleno… Jedno je mišić, jedno koleno. Cirkulacija je drugačija. Metod i pristup oporavku, sve je drugačije.“

Zatim je dodao:

„Nikada nisam imao velike probleme sa kolenom. Možda 2011. godine kada sam nosio steznik na kolenu, ali sam normalno igrao i na puno turnira učestvovao. Drugačije je tada bilo, imao sam 24 godine. Telo je sada u drugačijem stanju. Zahvalan sam što imam telo koje me služi. Iako se češće dešavaju ovakve povrede i incidenti, neplanirani i nepredviđeni“, istakao je Đoković.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar