Novak Đoković i Karlos Alkaraz
Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Ovakve izjave je sve vreme izbegavao Karlos Alkaraz, a onda ih je dao njegov doktor.

Karlos Alkaraz je pokazao koliko poštovanja ima prema Novaku Đokoviću, najboljem teniseru svih vremena, kada je nakon meča iskreno govorio i na svaki način izbegao da pokaze i gram nepoštovanja.

PROČITAJTE JOŠ

Španci su shvatili da to ne mogu da isprovociraju kod njega, ali su uspeli kod doktora Huanča Lopeza, doktora Španca, koji je objasnio da Španac nije imao samo probleme sa grčevima.

„Imao je problem i sa levim ručnim zglobom, obavićemo dodatne testove“, rekao je Lopez.

Navijači trenutno drugog igrača planete se nadaju da nije u pitanju ozbiljniji problem, ali nema nikakve dileme da ovakve stvari ne bi trebalo pričati nakon poraza.

„Želi da se vrati turnirima što pre. Imun je na sve što ga okružuje, ali nije robot. Pritisci sa kojim se suočio stigli su u najgori čas, kad je bio najbolji. Psihološka tenzija, to je bila savršena podloga za te grčeve da se pojave. Shvatite onda da niste robot“, poručio je Lopez.

Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

Još jednom je istakao koliko je ovo bitna lekcija za budućnost.

„Najvažnije od svega da su sve povrede koje je imao ranije zaceljene, jer igra Karlosa je takva, zahtevna na svakoj loptici. Pomaže nam to da učimo, zahtevi tenisa su ogromni“, završio je Lopez.

To se nije dopalo navijačima Novaka koji smatraju da se ovim potcenjuje pobeda srpskog asa. Nazvali su problem sa zdravljem Alkaraza „Noletitis“, te da govorili da niko ne sme da umanji zasluge Srbina za trijumf u polufinalu Rolan Garosa.

BONUS VIDEO Đoković pobedio Dimitrova u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar