Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson)

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, otkrio je anegdote iz Olimpijskog sela tokom Igara u Parizu na kojima je osvojio zlato.

Novak je olimpijskim zlatom upotpunio kolekciju najvećih trofeja.

Đoković nije boravio u Olimpijskom selu tokom Igara, ali ga je posetio.

Pročitajte još

Imao je priliku da se sretne sa ostalim našim sportistima.

„Svaki olimpijac treba da boravi barem jednom u selu. Ja sam to uradio u Pekingu 2008. godine. Sada sam odlučio da budem van kako bih bio miran i koncentrisan. Imam neke rutine koje mi pomažu da idem na medalju. Hteo sam da odem do menze i teretane na OIimpijskim igrama, bilo je puno sportista tu, ali je došao trenutak kada sam morao da se okrenem i odem odatle. Najlepše mi je bilo kada sam došao do naše misije. Proćaskao sam i razgovarao sa mnogima. To je posebna atmosfera i zajednica. Tu ste kao tim, porodica. Delite zajedničke prostorije, bodrite se… Televizori uvek prate naše sportiste, da budemo u toku sa dešavanjima. Svi su mi iz naše misije posle medalje priredili emocije koje ću pamtiti do kraja života. Najviše sam se radovao odlasku u selu. Svi su me zadužili. Toliko mi je bilo neprijatno od tolike podrške, ne znam kako da im se odužim. Većina njih je i dalje bila u takmičenju. Neki su i rano ujutru imali takmičenje. Svi smo se radovali, otvarali šampanjac…“, rekao je Đoković u emisiji „Putem šampiona“ na „RTS-u“.

U finalu je Novak pobedio Karlosa Alkaraza, i osvojio po drugi put medalju na Olimpijskim igrama, nakon što je uzeo bronzu u Pekingu 2008. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar