Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kaže da je, kada se sve sabere, zadovoljan mečom protiv Martona Fučoviča.

Foto: Nova.rs

Novak je Fučoviča savladao u tri seta neobičnog meča drugog kola Rolan Garosa sa 7:6 (2), 6:0 i 6:3. Obilje preokreta i brej lopti i brejkova, ali i dobrih poteza obeležili su peti okršaj srpskog i mađarskog tenisera.

PROČITAJTE JOŠ:

Na kraju je kao pobednik izašao Beograđanin koji će u narednoj rundi igrati sa Alehandrom Dadvidovič Fokinom.

„Bilo je sjajno, dobro veče svima, hvala na podršci. Puni ste energije, to je sjajno za jednog igrača, nadam se da ste uživali, jer ja nisam previše, makar ne u prvom setu. Bilo je intenzivno u prvom setu, ali sam uspeo da zaigram bolje u drugom i trećem i zaista sam srećan“, rekao je Đoković posle meča.

Prokomentarisao je i igru svog rivala, koji je u pojedinim momentima crpio energiju sa tribina. Odatle se često čulo „Marton, Marton“, sa željom da se meč što više produži.

Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

„Svi igrači koji igraju na ‘Šatrijeu’ na ovom sjajnom, najboljem turniru, očekujem da igraju dobro i nisam iznenađen. Znam martona jako dobro, već smo igrali međusobno i znam šta može da prikaže na svim podlogama. Izvinjavam se zbog jezika, nije mi francuski maternji kao što možete da zaključite“, istakao je Đoković. Zatim je pojasnio i zbog čega nije presrećan.

„Nisam srećan, dolazim 20 godina ovde trebalo bi da znam bolje francuski, moj jezik je sasvim dovoljno za osnovnu komunikaciju“, našalio se srpski teniser koji je u Parizu osvajao titule 2016. i 2021. godine.

Tokom meča se žalio i na uslove na terenu, jer je vetar duvao jako, dizao šljaku, pa je bilo problema sa sočivima trećeg tenisera planete. A pošto ga je sve to izbacivalo iz ritma, često se raspravljao i sa svojim boksom.

„Zaista je različito, ove godine ima dosta vetra, ne znam da li sam jedini koji to govori, teško je adaptirati se, da procenite distancu između loptice i reketa. Uslovi su isti, ali je noćna sesija za mene posebna. Da, to je to“, poručio je Ðoković.

BONUS VIDEO: Rune se pobedom nad Đokovićem plasirao u polufinale Rima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar