Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Novak Đoković će protiv Aleksa De Minora igrati za plasman u polufinale Vimbldona u kom je bio neprekidno od 2018. godine.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Srpski teniser će po treći put u karijeri igrati protiv Aleksa de Minora (2-1 za Novaka), ali će ovo biti prvi njihov susret na travi i prvi susret od kada je Australijanac postao Top 10 igrač.

PROČITAJTE JOŠ

Zanimljivo je da Đoković želi da prekine crni niz jer ima sada već tri vezana poraza protiv Top 10 igrača. Dva puta ga je savladao Janik Siner (Dejvis kup i Australijan open) i jednom Kasper Rud u polufinalu Monte Karla.

To će dodatno inspirisati Novaka uz činjenicu da protiv Australijanca voli da igra jer mu se rugao prilikom deportacije nema nikakve dileme da će motiva imati na pretek.

Uostalom, ovom pobedom bi ušao u neverovatno 13. polufinale Vimbldona čime bi se i po tome izjednačio sa Rodžerom Federerom. Kada je u pitanju ukupan broj grend slem polufinala stigao bi do 49.

Susret sa De Minorom je na programu kao drugi na „Centralnom terenu“ što znači da bi trebalo očekivati da krene oko 16.00, tačnije 20 minuta po završetku meča Elene Ribakine i Elene Svitoline.

Prenos će svi moći da prati na Sport klub 1 i RTS 2 (ili potencijalno čak i RTS 1).

Novak je do sada upisao 374 pobeda i samo 49 poraza na grend slem turnirima, a trenutno ima 11 poraza manje od Rodžera Federera i pet pobeda više.

Nadal ima 314 pobeda, ali i 43 poraza.

BONUS VIDEO Sjajan poen Đokovića u trećem setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar