EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Na Mastersu u Parizu ove godine nećemo gledati Novaka Đokovića, ali i bez njega na terenu biće mnogo zanimljivih mečeva.

Srpski teniser je odustao od Pariza i tako verovatno završio sezonu, a u glavnom gradu Francuske prošle godine je upravo on podigao trofej, tako da ćemo sada videti novog šampiona.

Na društvenim mrežama objavljen je i kompletan žreb za ovu godinu, a prvi favoriti su svakako Janik Siner i Karlos Alkaraz, koji su sa suprotnih strana „kostura“.

PROČITAJTE JOŠ:

Njih dvojica, kao i preostalih šest najbolje rangiranih tenisera (Aleksandar Zverev, Danil Medvedev, Tejlor Fric, Andrej Ruboljov, Kapser Rud i Grigor Dimiotrov) su slobodni u prvom kolu.

Italijan će u drugom kolu imati veoma težak zadatak, pošto na žrebu baš i nije imao sreće. Igraće protiv pobednika meča između Bena Šeltona i Feliksa Ožea-Alijasima, a onda (najverovatnije) Holgera Runea, Tejlora Frica ili Aleksa de Minora i Zvereva u polufinalu.

Alkaraz ima nešto lakši put, pošto će u drugom kolu verovatno odmeriti snage sa Nikolasom Đarijem, potom ga može sačekati Igo Umber, pa Tomi Pol, Kasper Rud i u polufinalu veoma moguće Danil Medvedev.

Niko od Srba nije trenutno u glavnom žrebu, dok Hrvat Marin Čilić u prvom kolu za protivnika ima Artura Fisa, Francuza koji je u usponu.

Inače, Novak je apsolutni rekorder Mastersa u Parizu, pošto je titulu tamo osvajao sedam puta, najstariji je pobednik turnira, a slavio je i na najviše mečeva (50).

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare