Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

Andrej Rubljov je neočekivano ispao u trećem kolu Rolan Garosa od Matea Arnaldija (7:6 (8:6), 6:2, 6:4), a igrao je neočekivano loše.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Ovo je sigurno najveća senzacija na ovogodišnjem Rolan Garosu do sada, a Rubljov je zbog svoje igre bio prilično besan.

„Razočaran sam, ne pamtim da sam bio gori na gren slemovima. Mislim da je ovo bio prvi put da sam bio ovako loš“, počeo je Rubljov.

PROČITAJTE JOŠ

U pojedinim trenucima kao da Rus mislima nije bio na terenu.

„Mislim da nije bila koncentracija, nego što sam sebe spuštao dole, a Mateu sam dao krila, igrao je prvi set neverovatno. Posle toga je bilo teško“.

Bio je odličan Rus u Madridu, pa sada ovo…

„Ne znam (uzdah), imao sam odličan rezultat u Madridu. I sada igram dobro, napredujem, problem je glava. Danas sam „ubio“ sebe i to je to.

Foto: EPA-EFE/Chema Moya

Šta je danas bio problem?

Generalno, mislim da sam imao mnogo šansi, nisam ih iskoristio, posle sam „poludeo“. Imao sam toliko šansi da ponovo povedem, nisam uspeo, na kraju sam sve to čuvao u sebi i kada je bio drugi brejk u drugom setu, e tada sam pukao“, rekao je Rubljov, pa nastavio:

„Pravio sam glupe greške. Kada je bio brejk mogao sam da ga napravim, kao i u tajbrejku. Igrao sam bez emocija taj drugi set i uspeo sam da vratim servis. Kolabirao sam, izgubio emocije i na kraju se tako završio drugi set. On je zaigrao neverovatno. Kada to radite, teško je vratiti se.“

Lomio je rekete Rubljov, ponovo je bio glasan posle izgubljenih poena…:

„Teško je biti miran prema sebi, naravno da se ti momenti ne bi desili.“

Na pitanje da li je sa nekim pričao pre meča i šta se događalo uoči početka, Rubljov je rekao:

„Ne, ne… Sve je bilo dobro pre meča, normalno sam se zagrevao, dobro sam se zagrevao. Iskreno, to su stvari u meču koje se dese. To me je uništilo. Stvarno jako loše ponašanje od mene“, završio je Rubljov.

BONUS VIDEO Novak Đoković Miljanu: Šta nazad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar