Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Ova informacija mogla bi poprilično da naškodi srpskom teniseru koji i dalje "juri istoriju".

Britanski političar Najdžel Faraž neprijatno je iznenađen nagoveštajem da Novak Đoković neće moći da igra na US Openu.

PROČITAJTE JOŠ:

Čak i da srpski igrač osvoji Vimbldon, Rafael Nadal bi mu ostao bar na jedan grend slem turnir ispred, jer ima 22 u svojoj kolekciji.

Razlog zašto Novak za sada ne može u Njujork, isti je zbog kog to nije mogao ni zimus kada je trebalo da igra Indijan Vels i Majami – nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Organizatori turnira iz Teniskog saveza SAD rekli su da neće tražiti medicinsko izuzeće za Đokovića.

„US Open je odlučio da ruski i beloruski igrači mogu da igraju, ali i da Novak Đoković ne može da igra, jer nije primio vakcinu. To je ludilo. Ne postoje zdravstveni razlozi koji bi ovo podržali. Raspravljao sam se ovde sa doktorima o tome da li je trebalo da imam buster i nije trebalo da ga primim. Razlog je jednostavan, i dalje mogu da dobijem kovid i širim ga“, rekao je Faraž.

Dodao je i da srpski igrač nije teret američkom zdravstvenom sistemu na bilo koji način.

„Argument za vakcinu je – ako dobijete koronu, bićete manje bolesni. Imajte na umu da je Novak Đoković jedan od najzdravijih 35-godišnjaka u svetu danas. Ima potpuno zdravstveno osiguranje. Apsolutno nema šanse da američkim vlastima predstavlja teret bilo koje vrste. Ovo nije o zdravlju nego o kontroli i doktoru (Entoniju) Faučiju koji vodi medicinsku politiku SAD i koji je imao četiri doze vakcine, a svejedno sada ima koronu“.

Faraž je, podsećamo, u januaru bio u Beogradu, kada je mnogo navijača Đokovića protestovalo zbog problema koje je on imao u Australiji.

Tamo je otišao koristeći medicinsko izuzeće, vlasti Australije su ga zatvorile u imigracioni pritvor, pa je posle dva sudska saslušanja deportovan iz Melburna bez prava da se takmiči na Australijan openu.

Britanski političar naveo je kao problem i to što je čitav svet tenisa u velikom haosu, jer svaki od turnira kreira neka svoja pravila i donosi odluke u neskladu sa ostalima.

BONUS VIDEO: Ovo može samo Novak Đoković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar