Foto:Martin BERNETTI / AFP / Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal već dugo se muči sa povredama zbog kojih je i u poslednje vreme otkazivao velike turnire.

Nije ga bilo na US Openu, nije ga bilo ni na Lejver kupu, a na Olimpijskim igrama i na Rolan Garosu je rano ispadao od Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ:

I dok je Novak uspevao da se domogne zlata na OI u Parizu, na Rolan Garosu ga je na putu ka tituli i trofeju sprečila povreda kolena.

Đoković se oporavio od operacije meniskusa dovoljno brzo da zaigra i finale Vimbldona, pa je jasno kakvi tek problemi muče Nadala koji nikako da se sastavi.

Ipak, David Ferer, selektor Dejvis kup tima Španije, kaže da postoji šansa da Rafu vidimo na terenu u Malagi na završnom turniru.

„Pričao sam sa Rafom… i zašto da ne? Još uvek ima vremena, pričaću opet sa njim i odlučićemo šta ćemo da radimo. Najvažnije je da on bude dobro i onda, ako to hoće, biće u dobroj kondiciji. Nije sad bio trenutak, bilo mu je potrebno vreme da se odmori i bude sa porodicom, da napuni baterije, a ja ću ići na neke turnire i odlučićemo timski“, rekao je Ferer na konferenciji.

Nadal bi tako pokušao da održi ritam i formu nešto kao Novak prethodnih dana protiv oslabljene Grčke u Dejvis kupu, a i sam Đoković je rekao da mu je sada reprezentacija uz grend slemove prioritet.

„Ako bude kako treba u novembru, on će sigurno biti među igračima na koje ću računati. Ima dovoljno vremena za određivanje ekipe za Malagu. Sada svi moraju da se usredsrede na turnire. Imamo mnogo dobrih tenisera od kojih može da se napravi dobar tim… Dobra stvar je što imam sjajne igrače, a loša što uvek neko mora da izostane, ali do danas nemam jasan tim sto posto“, dodao je Ferer.

BONUS VIDEO: Invazija fanova na Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar