Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Italijanski teniser Lorenco Museti plasirao se u polufinale Vimbldona pobedom nad Tejlorom Fricom u pet setova.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Zakazao je tom pobedom polufinale sa Novakom Đokovićem u petak i po prvi put će na travi da se suoči sa čovekom koji ide ka rekordu turnira po broju titula.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak ih ima sedam na Vimbldonu, želi i osmu i za to su mu potrebna još dva koraka, polufinale s Musetijem i onda finale sa Danilom Medvedevim ili Karlosom Alkarazom.

„Verovatno nemam reči, teško je da pričam, ali daću sve od sebe. Mislim da još ne shvatam šta sam učinio, pre svega hvala svim navijačima, Italijanima koji su došli da me bodre. Razgovarao sam sa timom, malo smo se i šalili o pokušaju da igram na najvećoj pozornici, pošto nikad nisam igrao na terenu broj 1 ili Centralnom. Velika je ovo čast za mene. Odigrali smo odličan meč, Tejlor je došao u velikoj formi, veoma sam srećan što sam u polufinalu. Hvala mom timu i navijačima, pogotovo onima iz mog grada koji su došli da me podrže“, kazao je Museti posle pobede.

Museti je Frica izbacio teškom mukom, ali je poslednji set odigrao na turbo pogon u momentima kada se Fric potpuno ugasio – 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1.

Ističe da je protiv Frica igrao svoj najbolji tenis kad je bilo najbitnije, mada je svestan da je u početku grešio. Nakon toga se prebacio na naredni meč i okršaj sa Novakom i u tim trenucima se iz publike čulo „buuu“, nešto zbog čega je nakon meča sa Holgerom Runeom reagovao i Srbin.

„Verovatno bolje od mene zna podlogu i stadion. Šalu na stranu, on je svuda legenda. Poslednjih godina je na Vimbldonu napravio nešto zaista nezamislivo. Imao sam priliku da igram protiv njega mnogo puta. Znamo se dobro. Uvek je bila velika borba. Očekujem da tako bude i sada. Mislim da će to biti jedan od najtežih izazova. Ali ja sam ambiciozan momak i voleo sam izazove. Daću sve od sebe. Daću 100 odsto. Videćemo šta će se desiti“, rekao je Museti.

Ovo je Musetiju prvo polufinale, a čeka ga sedmi meč sa Novakom, koji je dobio pet od prethodnih šest. Poslednji je bio na Rolan Garosu ove godine gde su Đoković i Museti odigrali pet setova.

BONUS VIDEO: Novak nakon pobede nad Runeom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar