Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Poznati teniski trener Patrik Muratoglu napravio fudbalsko poređenje u svetu tenisa i donekle ima smisla.

Muratoglu je uporedio Novaka Đokovića sa Kristijanom Ronaldom, dok je Rodžera Federera uporedio sa Leom Mesijem.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislio sam da biste želeli da čujete ovaj razgovor koji sam vodio sa svojim prijateljem ove godine. Iz iskustva znam da ljudi vole da komentarišu kada se tenis i fudbal pojavljuju u istom kontekstu“, napisao je Muratoglu, a onda objasnio na šta se konkretno svodio razgovor.

„Rekli smo da je Federer Mesi, a Đoković je Ronaldo. Zašto? Jer je Federer ludački i čist talenat i jednostavno mora da oseća ono što radi. Đoković je, sa druge strane, strašno vredan radnik koji obraća pažnju na svaki detalj“, dodao je Muratoglu.

U celu priču se uključio i Boris Beker, nekadašnji nemački teniski as i čovek koji je radio kao trener sa Novakom Đokovićem.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели THE COACH (@patrickmouratoglou)

„A šta je sa Nadalom“, pitao je Beker dok su mnogi navijači postavili isto pitanje, a neki su konstatovali i ono što će pomisliti mnogi i u Srbiji.

Novak je osvojio sve što je moglo da se osvoji u tenisu, baš kao i Mesi u fudbalu, dok Ronaldu fali trofej sa Mundijala.

Osim toga, Ronaldo u fudbalu ima više golova od Mesija, baš kao što Federer u tenisu ima više titula od Novaka.

Zbog toga Muratogluov stav ima smisla kada se priča o talentu i radnoj etici, ali ne i kada se priča o sveukupnim rezultatima i karijeri.

BONUS VIDEO: Novak Đoković trenira

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar