Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Džon Mekinro, čuveni teniser, koji sada radi kao stručni konsultant, impresioniran je izdanjima Novaka Đokovića na Australijan openu.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Foto: Promo

Srpski teniser je sa 3:1 pobedio Tejlora Frica i tako prošao u 11. polufinale Australijan opena, a u toj fazi nikada nije izgubio.

Amerikanac je bio težak ispit za Novaka, sjajno je servirao, ali je Đoković uspeo da se izvuče iz teških situacija i odbije sve nalete rivala.

PROČITAJTE JOŠ:

Taj duel prokomentarisao je i Džon Mekinro, koji neretko hvali Novaka i njegov nivo tenisa u poznim igračkim godinama.

„Pre svega moram da čestitam Novaku, na početku je procenat njegovog servisa bio 20, ali na kraju je imao dosta aseva i dobrih servisa, dok je Fric servirao dobro tokom celog meča, imao je neke velike udarce, ali i dalje je tokom ovog meča, iako je 15 brejkova sačuvao bio pod pritiskom non-stop. Novak se trudio da drugačije odigrava stvari, varijacije su došle do izražaja. Novak je sve uzeo pod kontrolom. Sve je uradio što je trebalo da se dobije ovaj meč. Izuzetan momak koji u 36-oj godini igra na ovakvom nivou, ta njegova glad je neverovatna. Ja sam znao da može da bude na ovakvom nivou, ali ovo je ludilo, apsolutno ludilo od nivoa tenisa, nešto slično dosad nismo videli“, istakao je Mekinro.

Novak u Melburnu juri 25. grend slem trofej, odnosno 11. u Australiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar