Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Mučio se Novak tokom ovog meča.

Foto: Nova.rs
Foto: Promo

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, savladao je Tejlora Frica 7:6, 4:6, 6:2, 6:3 u četvrtfinalu Australijan opena i analizirao je meč po njegovom završetku.

Pročitajte još

Uslovi za igru bili su teški zbog vrućine.

„Radovao sam se hladu na stadionu. Bio je topao dan. Počeli smo sa gemom od 16 ili 17 minuta, koji nas je izmorio. Veoma neizvestan prvi set, fizički naporne razmene. Činio je da se osečam neprijatno na terenu, servirao je agresivno. Često sam bio na pogrešnoj nozi. Čestitam mu, videlo se da je imao jasan plan. Bilo mi je mučno da igram prva dva seta. U trečem sam se bolje osetio i servis. U trećem i četvrtom sam sjajno servirao. Mislim da sam imao više as udaraca od njega, što je čudno jer je jedan od najboljih servera. Način na koji sam igrao u trečem i četvrtom setu, sa tim sam jako zadovoljan“, rekao je Đoković.

Upitan je i da li je u prednosti u odnosu na nekog iz duela Andreja Rubljova i Janika Sinera, koji tek treba da počne, a čiji će pobednik igrati protiv?

„Kakvu prednost ću imati? Imamo dva dana. Igramo polufinala u petak, tako da dovoljno je vremena da odmorimo. Rasporedi su postali značajna tema. Nisam mogao da dam jasan odgovor na to, jer se pitaju organizatori. ATP je smislio tu promenu pravila, ali Grend slemovi su nezavisni. Znamo da postoje dve sesije. Ako muškarci igraju 3,4 sata i treba im 45 minuta da očiste stadion, potrebno je dosta vremena. Nije idealno. Nije sjajno za Sinera i Rubljova. Možda će početi i u ponoć, Znam da je za navijače uzbudljivo da vide kraj meča u dva ili tri ujutru. I ja sam bio deo takvih, ali to nije zabavno za nas. Ali da, shvatam poentu. Možda bi trebalo organizovati manje mečeva. To će se teško desiti jer svaki meč nosi veliku ekonomsku vrednost. Mnogo je elemenata u igri. Vlasnici prava na prenos donose mnogo novca turniru. Na kraju dana, oni su ti koji povlače liniju. Kreg Tajli je sjajna osoba, uvek pokušava da olakša igračima i uzme njihovo mišljenje u razmatranje. Ali, TV kanali imaju veliku moć. Teško je reći šta je najbolji scenario“.

Novak je stavljao kese sa ledom na glavu kako bi se rashladio.

„Pokušao sam sve što sam mogao u kratkom vremenu tokom promena. Obojica smo osetili posledice vrućine. Podloga ju je apsorbovala, tako da je nama bilo još i gore nego na tribinama. Teško je kontrolisati disanje u takvim okolnostima, veoma je intezivno. Trošite puno energije i nemate puno vremena da se oporavite. Kese sa ledom su način na koji sam pokušao da smanjim toplotu“, rekao je Novak.

Nije uživao u ovom meču.

„To sam rekao svom timu odmah posle. Uopšte nisam uživao u ovom meču. Drago mi je što sam se izborio sa svim preprekama.“

Novak Đoković Foto:James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

O izjednačavnaju rekorda Monike Seleš od 33 vezane pobede u Australiji.

„Nisam znao da delim ovaj rekord sa njom. Time je još više poseban za mene. Imao sam je u mislima kada sam odrastao, gotovo svaki dan. Moja teniska majka Jelena Genčić je radila sa njom. Kada sam imao priliku da je upoznam, bio sam veoma nervozan. Priča jezik jer je rođena u Srbiji. Imala je sjajnu karijeru, naročito dobro je igrala u Australiji. Za Moniku imam da kažem samo lepe reči“.

O tome što posebno igra dobro u Austrlaiji.

„Ako postoji turnir na kom ću da zapnem, to je Grend slem. Pogotovo ovde kada znam u kakvom sam nizu. Ne želim da ostanem bez toga. Očekivanja rastu, ali i ambicije. Ovo je bio glavni teren za mene tokom karijere“.

Govorio je i o spajanju muških i ženskih turnira?

„Čuo sam. Nisam siguran da li je u pitanju totalno spajanje ili samo u komercijalnom smislu saradnja. Donekle je logično da, ako imamo toliko zajedničkih događaja, da i pored toga radimo zajedno. Ako je reč o totalnom spajanju, nisam siguran da to može da funkcioniše. Hajde da vidimo šta će se desiti. Nisam u savetu više i nemam neku insajdersku informaciju“, kazao je Đoković.

Osvrnuo se na izjave Radeka Štepaneka i Tomasa Johansona da je on momak kojeg treba pobediti.

„Naravno da mi godi i prija. Radek je bio deo mog stručnog štaba, imamo sjajan odnos. Hvala mu na tim rečima. Osećam se samouvereno kada izađem na Rod Lejver Arenu, osećam da sam to i zaslužio. Vezao sam 33 pobede, od 2018. godine nisam izgubio. Sve to doprinosi samopouzdanju. Sve je stvar perspektive, kako se na stvari gleda. Fokus usmeravam na sebe. Šta je potrebno da uradim da pobedim? Može svako da me pobedi, mogu i ja svakog. Ja znam ko sam i šta sam, šta sam postigao. Nije tajna da se ide na titulu, ostalo je još dva meča“, zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar