Kristina Mladenović i Ženg Šuai
Foto: Li Rui / Xinhua News / Profimedia

Krajem 2017. godine je stigla do 10. mesta na svetu i sada želi još jednom da se vrati u svetski vrh. Kristina Mladenović je uvek bila posebno praćena u Srbiji, iako nastupa za Francusku, sada je za Nova.rs otkrila dosad nepoznate detalje.

Miodrag Dimitrijević Foto:Nova.rs; shutterstock

Teniserka srpskih korena je stigla do polufinala grend slema u ženskom dublu, ali tu nema nameru da stane.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, po dolasku u Njujork srela sa velikim prijateljem Novakom Đokovićem i u samo jednoj jedinoj reči sublimirala sve što je uradio.

Mladenović je istakla zbog čega bi i trebalo pričati o Đokoviću kao najboljem sportisti svih vremena, a rani poraz nije nikakav razlog za alarm i promenu mišljenja.

„Odakle mu motivacija, šta još želi. Meni nema ništa više da dokaže. Nemam reči. Evo pričam o sebi imam devet grend slem titula, znam koliko je teško ići još da se osvaja, evo sad smo u polufinalu, kao blizu je, ali to je tako teško i tako daleko. Zamislite šta je on postigao – to je jednostavno nemoguće. Ako mogu da upotrebim samo jednu reč – nemoguće. Imam veliko poštovanje, on je stvarno idol, primer za sve, kad čujem da neko priča da je neko drugi najbolji za to nema argumenata. Svako može da voli neko igrača više ili manje i to stoji, ali… Počela sam da pričam i da je najbolji atleta svih vremena, ne samo teniser. Ljudi nisu svesni koliko je teško ono što je postigao jer je sam. Individualni je sport, nije ekipni. Nema izmene, nema odmora, svake nedelje, svake godine, to je tako naporan život i zahtevan sport. Ne ponižavam sad druge sportiste, sezona traje 11 meseci, različite podloge, igra se i sa kišicom, i sa suncem… Sam si… Znaš šta je tenis neću tebi da objašnjavam (smeh). Meni je ušao u kategoriju najboljeg sportiste u istoriji“, rekla je Mladenović za Nova.rs.

Čitav intervju čitajte u četvrtak na portalu Nova.rs i u štampanom izdanju.

BONUS VIDEO Prva konferencija Novaka Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare