Nik Kirjos nastavio je da se glupira i u 2. kolu Australijan opena, a zanimljivo je i "treće poluvreme" na društvenim mrežama.

Poznati teniski novinar Ben Rotenberg skoro da je pohvalio njegov bes i nepristojno ponašanje prema Marijani Veljović, koja je sudila na ovom meču. Možemo samo da zamislimo šta bi napisao da je Novak Đoković udarao reketom o mrežu, psovao i obraćao se sudiji kao da je u kafani.

PROČITAJTE JOŠ

Kada Nik to radi, onda imamo „luckasto“, autentično ponašanje koje privlači publiku i gledaoce, izlazi iz šablona… Iako je Nik verovatno i bio u pravu što se tiče problema sa tehnologijom koja registruje udarac loptice o mrežu (dešavalo se to i na drugim mečevima), činjenica je da je izabrao neadekvatan način da se ovaj problem reši.

Čak je i sam priznao posle meča da izgleda glupo svađati se sa tehnologijom. Ipak, ovde je zaboravio da to nije činio samo sa čipom na mreži, već i sa sudijom.

“Teško je opisati šta se desilo jer zvučiš kao idiot ako se svađaš sa tehnologijom. Ali čak i kada je on servirao, bio je jedan servis gde je lopta išla dosta iznad mreže i mašina se oglasila. Nema šanse da je to bilo korektno, nekada je za inč lopta preko. Možda može da se smanji osetljivost mašine, a rekla mi je da je to i učinila. Rekla mi je da razume da to utiče na meč, a odgovorio sam da nisam diguran da je tako. Ne znam šta može da se uradi, nemam rešenje, možda da se unapredi tehnologija”, rekao je Kirjos.

Rotenberg je rešio da minimalizuje primitivizam koji je Kirjos pokazao, manipulišući jer je i Veljovićeva bila svesna da Nik uz sebe ima ceo stadion i fanatičnu podršku.

“Nije u redu što je Kirjos psovao Veljovićevu, ali i mašina za nec očigledno nije radila i čudno je da to niko nije popravio satima? Zar nije trebalo da supervizor reši taj problem”, napisao je Rotenberg, a ujedno zaboravio da pomene šta je Kirjos sve rekao Kragujevčanki.

Nije to promaklo mnogim pratiocima, koji su se u komentarima na Tviteru podsmevali Rotenbergu za ovaj komentar, a primetno je da u poslednje vreme Rotenberg nema toliko hrabrosti da kritikuje Kirjosa, koji se ne libi da odgovori na Tviteru.

Zato je lako sve „resurse“ preusmeriti na Đokovića, jer zna da odgovor neće dobiti, niti je Novaku običaj da se spušta na taj nivo rasprave – opekao se samo kada mu je „prekipelo“ pre nekoliko dana i kada je rekao „da ne poštuje Kirjosa zbog ponašanja van terena“.

Inače, Rotenberg je svojevremeno provokativno komentarisao Novakov dolazak u Adelejd i upravo se na njegov video snimak nadovezao Kirjos, nazvavši Đokovića „marionetom“. Nije neuobičajeno što su se udružili, jer je Ben odavno ustuknuo pred Australijancem, koji mu se rugao 2018.

Kirjos je tada izgubio od Federera na US Openu, a posle jedne objave Rotenberga, napisao je i obrisao komentar. Nakon toga, Rotenberg je pitao Kirjosa „hoće li da obriše novi komentar ili će jednom da stane iza nečega što je rekao.“

„Ovo je urnebesno, jer svaki put kada se vidimo lično, ti ne kažeš ništa. Hahaha, Bene, ti si pravi tastatura ratnik“, rekao mu je Kirjos.

 

 

Bilo je tu i poziva na kolače „da se raspravi u četiri oka“, Nik nije bio baš zainteresovan.

Nešto kasnije, Ben je počeo da piše „kako je Nik zaslužio svaki dolar i kako niko nije tako interesantan u tenisu“, a Kirjos ga je čak i posle toga ponižavao, prijalo mu je da vidi kako „puzi pred njim“.

Posle ovakvih reči, i ne čudi što Rotenberg ima toliko hrabrosti za toliko naleta na Novaka – od njega ne bi dobio ni trunku ovako ponižavajućih komentara.

Što se Kirjosa tiče, fascinantno je koliko se ljudi fasciniraju večitom talentu 25-godišnjaka kom su najveći domet četvrtfinale Grend slema, servis ispod ruke i uličarske prozivke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare