Pravi šok dogodio se tokom 2. kola na US Openu, pošto je Botik Van de Zandšulp porazio Karlosa Alkaraza sa 3:0 (6:1, 7:5, 6:4) i tako napravio veliku senzaciju.

Miodrag Dimitrijević Foto:Nova.rs; shutterstock

Alkaraz je poražen od 74. tenisera na svetu, i sigurno da niko nije očekivao ovakav rezultat, pa ni Holanđanin u snovima.

Pobediti Alkaraza u drugom kolu i to sa 3:0, ne može svako, ali se to dogodilo i reakcija Alkaraza nakon poraza sve govori.

PROČITAJTE JOŠ

Španac je ovaj poraz opisao na jedinstven način i vidi se da mu nije lako.

„Bila je to borba protiv sebe, sa mislima tokom meča. U tenisu igrate protiv nekog ko želi isto što i ti, da pobedi, i morate biti mirni koliko možete kako bi bili bolji i probali da uradite dobre stvari. Danas sam igrao protiv rivala i protiv sebe, svog uma. Mnogo emocija nisam uspevao da kontrolišem. U nekim poenima sam bio dobar, onda sam neke gubio i padao. To je bio rolerkoster u mom umu. Ne mogu da budem takav ako želim da razmišljam o velikim stvarima, moram da ih popravim. Moram da naučim to.

Nekoliko mečeva sam se osećao tako. Posle svakog takvog meča, govorio sam isto. Treba da se nauči iz toga. Moram da razmislim. Upravo je u tome problem, što sedim ovde posle mečeva u kojima sam se osećao tako, da ne mogu da se nosim sa tim, da nisam mogao da promenim meč… Tako da moram da razmislim o tome“, rekao je Alkaraz.

Foto: AP Photo/Matt Rourke

Da li je poraz od Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama uticao na ovakav rezultat na US Openu.

„Nisam razmišljao o tome mnogo. To što sam bio blizu zlatne medalje bilo je teško na momente, sat i 50 minuta posle meča, ali kada shvatim šta sam postigao, to je bila srebrna medalja, sjajno dostignuće. Bio sam ponosan na to. Tako da ću reći da to uopšte nije uticalo na mene“, završio je Španac.

NE PROPUSTITE

BONUS VIDEO Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar