Foto: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

Kamila Đorđi je neočekivano tiho rekla zbogom tenisu. Nije napravila oproštajni meč, nije se javila navijačima, samo je - nestala. Kao da nikada nije ni postojala u WTA svetu. To je mnoge zaista šokiralo.

Njen život je zvučao kao na filmu, a Italijani su ređali neverovatnie informacije.

PROČITAJTE JOŠ

Dva meseca nije odigrala nijedan meč a od tada su se pojavljivale informacije da je opljačkala vilu u kojoj je živela, da se nije javila nikom gde je, itd.

Spekulisalo se da je nestala zbog poreskog duga, a vlasnik kuće u Firenci u kojoj je živela tvrdio je da je iznela nameštaj u vrednosti od 100.000 evra.

I njoj se smučilo više od šest meseci konstantnih prozivki, a onda je odlučila da se pojavi u emisiji „Verissimo“ i sve objasni.

„Nije istina da sam bežala, smejala sam se glasinama koje sam pročitala. Nisam pobegla iz Italije kako bih izbegla plaćanje poreza. Moj advokat mi je stvorio puno problema, kojih nisam bila ni svesna dok sumnje nisu postale javne. Moja porodica nije znala što se događa“, rekla je i zaštitila bližnje.

Onda su usledile šokantne informacije koje govore koliko je teško na teniskom vrhu.

„Godinama sam želela da napustim tenis. Znala bih da napravim pauzu od nekoliko meseci, ali više nisam mogla da izdržim mentalne i fizičke napore koje donosi profesionalni tenis. Sad živim u Miamiju, a porodica mi je u Kaliforniji.“

Nezaobilazno pitanje je bilo gde je završio nameštaj iz Firence, ali je ona sve oštro negirala.

„Nije istina da sam ukrala nameštaj, kuća nije bila nameštena, stanarinu smo uredno plaćali, a optužbe na moj račun su smešne“, odgovorila je.

To nije jedina stvar koja je bila kontroverzna u njenoj karijeri. Primera radi – nije primila vakcinu za kovid (iako je u papirima stajalo da jeste). Ona je krivicu svalila na doktorku.

„U novembru je ročište na sudu za to. Iznenađena sam, verovala sam toj doktorki, ubrizgala mi je injekciju i odobrila COVID-potvrdu. Kasnije sam saznala da to nije bila vakcina protiv korone, pa sam morala da se  ponovo vakcinišem“, dodala je.

Nekada 26. igračica planete je odigrala poslednji meč u karijeri protiv Ige Švjontek na mastersu u Majamiju (poraz sa 6:1, 6:1), a tada niko nije mogao ni da nasluti da će je gledati po poslednji put. U 33. godini je samo tiho otišla sa najveće scene. Čak nije želela ni da se oprosti u rodnoj Italiji, što je poprilično neobičan potez.

Odakle onda da je završila karijeru, ako to nije objavila? Nalazi se na ITIA listi penizonisanih igrača od marta. Ona je bila poslednje ime koje je dodatno na ovu listu, a ova Međunarodna agencija za integritet tenisa je jedan od najpouzdanijih izvora na svetu.

Đorđi je karijeru završila sa četiri titule i ukupno zaradila 6,4 miliona dolara sa turnira.

Najveći uspeh na grend slemu joj je četvrtfinale Vimbldon koje je igrala 2018. godine, a uz to ima osminu finala na Rolan Garosu i US Openu, te treću rundu na Australijan openu (pet puta).

Osvojila je masters u Montrealu 2021. godine tako što je u finalu savladala Karolinu Pliškovu, bivšu najbolju igračicu sveta, te joj to ostaje najveći trofej u karijeri.

BONUS VIDEO Novak Đoković i izjava posle finala u Šangaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare