Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Svetska antidoping agencija (WADA) odlučila je da ne uloži žalbu Sudu za sportsku artbitražu (CAS) o presudi Janiku Sineru u slučaju njegovog doping skandala, prenosi italijanska "Korijere dela Sera".

Janik Siner je samo dan pošto je osvojio US Open morao da strepi, jer su WADA, ali i Italijanska antidoping agencija (NADA), bile u mogućnosti da ulože žalbu protiv odluke Međunarodne teniske agencije za integritet (ITIA).

Ipak, to se nije dogodilo, a CAS je potvrdio za „Korijere“ da je Siner oslobođen od svih optužbi.

PROČITAJTE JOŠ

Time je izbegao kazne koje su mogle da budu katastrofalne po njega i njegovu karijeru. Tako je zadržao i titule iz US Opena i Majamija, te sve bodove koje je osvojio posle Sinsinatija.

Da se desilo suprotno, suspenzija bi važila od trenutka kada je kontaminacija utvrđena, odnosno Indijan Velsa, posle čega bi mu svi ostvareni rezultati bili oduzeti.

Siner je mogao da ostane bez miliona

Gledajući prvi slučaj, Siner je za to vreme osvojio turnir u Majamiju (1,1 milion dolara), poražen u polufinalu mastersa u Monte Karlu od Stefanosa Cicipasa (295.618 dolara), u četvrtfinalu mastersa u Madridu povukao se pre meča sa Feliksom Ože Aljasimom (172.408 dolara), zatim je ispao u polufinalu Rolan Garosa (695.243 dolara), osvojio turnir serije 500 u Haleu (461.689 dolara), dok je na Vimbldonu ispao u četvrtfinalu od Danila Medvedeva (476.027 dolara).

Ukupno, Siner je mogao da ostane bez 3.200.985 dolara.

U slučaju da je suspenzija određena na šest meseci, situacija po Sinera je mogla biti duplo gora.

Siner je u periodu od 6. avgusta do 8. septembra igrao na tri turnira – u Montrealu je ispao u četvrtfinalu od Andreja Rubljova (170.940 dolara), osvojio titulu u Sinsinatiju (1.049.460 dolara) te titulu na US Openu (3.600.000 dolara).

To znači da je Siner mogao da bude prinuđen da vrati nestvarnih 8.020.185 dolara.

BONUS VIDEO Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare