Tejlor Fric
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / ProfimediaProfimedia

Tejlor Fric je stigao do uspeha karijere, ali nikada nije bio više razočaran. To najbolje govori koliko je veliki takmičar i da priznaje samo najviša dostignuća.

Miodrag Dimitrijević Foto:Nova.rs; shutterstock

Janik Siner je stigao do druge grend slem titule u karijeri pobedom nad Fricom sa 6:3, 6:4, 7:5, a Amerikanac žali za mnogo stvari. Posle svega se dotakao Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

PROČITAJTE JOŠ

„Karlos, Novak i još neki su izgubili u ranoj fazi turnira, tako da je to otvorilo žreb. Možeš samo da pobediš onoga ko je prekoputa tebe. Ono što je pozitivno za mene jeste da se tokom ove dve nedelje ni u jednom trenutku nisam osećao kao da igram neverovatan tenis. Igrao sam čvrsto, ali ništa posebno.

Osećam da nisam odigravao bekhend tako dobro, niti servirao kako sam želeo. Novak i Karlos su izgubili. Morao bih da igram baš dobar meč protiv Novaka u nekom trenutku u žrebu. Mislim da može da se ode daleko u žrebu, recimo četvrtfinale, ako igrate solidan tenis. I dalje mislim da je potrebno da odigrate najbolji meč kako biste pobedili momke iz vrha“, poručio je Amerikanac posle finala.

Istakao je i da sada ne može da shvati da je napravio uspeh karijere. Jednostavno, previše ga boli poraz u finalu.

„Još uvek ne mogu da cenim to što sam uradio. Očigledno je da ima mnogo pozitivnih stvari i kada dođe vreme, kada se ohladim, biću srećan sa činjenicom što sam došao do finala i takvih stvari. Ali sada sam prilično razočaran sa mnogo stvari na terenu, kako sam igrao, udarao određen udarce. To je s****.

I ne kažem da bi to bez izuzetka napravilo razliku. Ne znam da li bi, ali bih voleo da sam igrao bolje i da sam dao sebi bolju šansu. Stvarno sam razočaran sad. Osećam se kao i navijači… Američki navijači koji su čekali muškog šampiona toliko dugo i samo, ne znam, uzrujan sam kako sam igrao. Osećam kao da sam izneverio ljude.“

BONUS VIDEO Prva konferencija Novaka Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar