Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Predsednik Udruženja profesionalnih tenisera (PTPA) Ahmad Nasar reagovao je zbog doping afere Janika Sinera.

Prvi čovek organizacije koju je osnovao Novak Đoković istakao je da traži jasne procedure kada su u pitanju ovakvi slučajevi.

PROČITAJTE JOŠ

Sineru je u telu pronađena supstanca klostebol, ali je, navodno, utvrđeno da nije namerno koristio steroid (već mu je preneo fizioterapeut Đakomo Naldi), pa nije suspendovan.

Bizarno.

Zbog toga je reagovao i Nasar.

„Dobijene žalbe igrača na kršenje antidoping pravila su generalno dobre. Ali, moramo imati jasne, doslede procese za sve igrače. Bez obzira da li je prvi, 100. ili 1000; da li je muškarac ili žena: I bez obzira koji deo sveta nazivaju svojim domom“, napisao je Nasar.

Tu se nije zaustavio već je podvukao blagi rasizam i u tom slučaju, ali i druge stvari koje govore da su neki prosto „privilegovaniji“ od drugih.

„Odsustvo jasnog i konzistentnog sistema stvara očigledne probleme igračima s obzirom na rang, pol, nacionalnost. Ovo takođe podriva kredibilitet teniskog establišmenta kod navijača i medija. Jasnoća i doslednost su obeležja onoga što PTPA gura kod teniskog establišmenta da ga usvoji. Za dobrobit svih“.

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare