Foto: TANJUG/AP Photo/Manu Fernandez

Italijanski teniseri osvojili su titulu u Dejvis kupu pobedom nad Australijom u finalu.

Mateo Arnaldi i Janik Siner su pobedili Alekseja Popirina i Aleksa De Minora u dva singla i time obezbedili drugu „salataru“ u istoriji za italijanski tim.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi trofej od 1976. godine, Italijani su osvojili tako što su dan ranije, u polufinalu, eliminisali Srbiju. Miomir Kecmanović je u tom okršaju pobedio Lorenca Musetija, ali je Novak Đoković poražen od Janika Sinera, a onda je i srpski dubl u sastavu Đoković – Kecmanović, izgubio od italijanskog para Siner – Sonego.

Italijani su svesni šta su uradili, pa su posle velikog trijumfa podelili i utiske.

„Ovo je bio jedan od mojih snova. Ovi momci…. Uspeli smo da izvedemo da se ovo desi. Nemam glas, zaista. Bilo je komplikovano sa navijanjem i bukom, ali Janik i Mateo su bili izuzetni i zaslužili smo ovo. Srećan sam, ponosan i ovo je veliki finiš sezone“, rekao je Lorenco Museti posle osvojene titule.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Davis Cup (@daviscup)

Utiske je podelio i Simone Boleli, koji je bio projektovan da igra dubl pre nego što je Janik Siner pobedio Đokovića u singlu. Na kraju se ipak nije našao na terenu.

„Petnaest godina sam u ovom takmičenju i ovo je danas najveća emocija u mojoj karijeri. Tokom meča bilo je teško, moram da kažem da je ovaj tim neverovatan, ali da budemo šampioni, to je sjajno. Srećan sam što sam deo tima, neverovatan dan“, kazao je Boleli.

Sonego je naveo da su mu emocije „dobre“, da je ova pobeda emotivan trenutak za njega, dok je Mateo Arnaldi istakao da je sve moglo da ode i u drugom smeru.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Davis Cup (@daviscup)

„Ovde sam prvu godinu i ludo je. Velika grupa, bodrimo se i videli ste tokom meča koliko je bilo emotivno. Nije počelo kako smo želeli, meč lopta protiv nas u prvom meču, ali se završilo kako smo nameravali“, rekao je Arnaldi.

Filipo Volandri, selektor najboljeg teniskog tima na svetu kaže da je bilo mnogo podrške sa tribina i u prvi plan je gurnuo svoje igrače.

„Stvarno sam zahvalan i ponosan što imam ove momke. Hvala svima, ovde ste tokom čitave dve nedelje. Hvala publici i italijanskim navijačima, morali smo da se borimo sa mnogo stvari u ove dve godine i sve smo to ostvarili kao porodica. Hvala“, kazao je Volandri.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Davis Cup (@daviscup)

Njegova ekipa je u septembru poražena od Kanade u tri meča, ali je uspela da se domogne Malage i na kraju ostvari konačni trijumf.

„Verovatno je malo ljudi verovalo i govorilo da smo otpisani, ali nekako smo se održali i uspeli“, dodao je Volandri i onda odgovorio na pitanje o tome kako će se proslaviti „salatara“.

„Nismo mislili o tome da ćemo slaviti ove nedelje, možda je bolje da pitate Janika“, rekao je Volandri.

Siner, apsolutni junak italijanskog tima naveo je da su Australijanci bili sjajni protivnici i podsetio da su on i saigrači „juče u meču sa Srbijom bili na poen od izbacivanja, a danas slave titulu prvaka sveta u tenisu“.

BONUS VIDEO: Siner slavio protiv Đokovića u Dejvis kupu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar