Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Filip Krajinović je iskoristio zaštićeni renking i pojavio se u kvalifikacijama za US Open, ipak, poražen je već u prvom kolu.

Proslavljeni srpski teniser je trenutno 634. igrač planete jer je nakon Vimbldona prošle godine odlučio da napravi nešto dužu pauzu, a onda je prethodnih meseci pomalo igrao na čelendžerima.

PROČITAJTE JOŠ

Radio je opet sa Nemanjom Kontićem, ali je u SAD otputovao bez njega jer je srpski trener pomogao Loli Radivojević da osvoji titule u singlu i u dublu na turnirima u Kuršumlijskoj banji.

Jurij Rodionov je savladao Krajinovića sa 6:4, 6:2 posle 69 minuta igre, a ovaj turnir je sam momak iz Sombora najavio kao „poslednji ples“.

Posle susreta se fotografisao sa njim i Dušan Lajović, ali i Vlade Kaplarević, Miomir Kecmanović, Viktor Troicki i Nikola Ćaćić.

Lajović je objavio fotografiju na Instagramu uz poruku

„Karijera za ponos“, napisao je Lajović.

Foto: Screenshot Instagram dutzee

Krajinović je u karijeri stigao do 26. mesta ATP liste (23. april 2018. godine) i nije uspeo da osvoji ATP titulu. Na Australijan openu je dva puta stigao do treće runde (2019. i 2021. godine), baš kao i na Rolan Garosu (2019. i 2022. godine). Na Vimbldonu i US Openu je uspevao da upiše tek po jednu pobedu 2022. na travi i 2020. na betonu.

Karijeru je počeo u TK Žak, a jedno vreme je radio na akademiji Nika Bolitijerija. Te 2007. godine je osvojio četiri juniorske titule (Pančevo, Atlanta, Teksas i Boka Raton) i tako najavio bogatu karijeru.

Najveća žal ostaje što nije uspeo da osvoji titulu, iako ga je jedna pobeda delila od toga na mastersu u Parizu 2017. godine. Pod dirigentskom palicom Petra Popovića stigao je do duela protiv Džeka Soka i Amerikanac je slavio sa 5:7, 6:4, 6:1. Jedan set ga je delio od najveće titule za bilo kog srpskog tenisera posle Đokovića.

Godinama je bio član Top 30 društva, a izgubio je svih pet ATP finala. Na šljaci Hamburg (serija 500) 2021. godine kada je bolji od njega bio Pablo Karenjo Busta i Budimpeštu 2019. (serija 250) kada je bolji od negja bio Mateo Beretini.

Na betonu je bolji od njega u Stokholmu 2019. godine bio Denis Šapovalov, a na travi 2022. godine neposredno pre Vimbldona opet Beretini.

Osvojio je 12 titula na čelendžerima i fjučersima uz još 13 finala.

Sjajan rezime, ali i velika žal što nije stigla barem ta jedna titula.

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare