Endi Mari
Endi Mari; Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Endi Mari je objavio da će mu Olimpijske igre u Parizu (teniski turnir se igra od 27. jula do 4. avgusta) biti poslednje takmičenje u karijeri.

Britanski teniser je jedan od najboljih tenisera 21. veka i jedini koji je uspeo da „Veliku trojku“, makar na nekoliko godina pretvori u „Veliku četvorku“.

PROČITAJTE JOŠ

Vodio je epske borbe sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, a u četvrtak od 11.00 će saznati da li će protiv nekog od ove dvojice i završiti bogatu karijeru. Tada je zakazan žreb za olimpijski teniski turnir.

Mari je po dolasku u Pariz objavio poruku koja govori da je to definitivno kraj.

„Stigao sam u Pariz na moj poslednji teniski turnir ikada.

Takmičenje za Veliku Britaniju su uvek bile najnezaboravnije nedelje moje karijere i ekstremno sam ponosan da to uradim poslednji put“, poručio je Mari.

To znači da će svi ljubitelji tenisa gledati njegov poslednji ples u Parizu. Taj meč bi mogao da obori rekorde jer se retko koji teniser opraštao baš na Olimpijskim igrama.

View this post on Instagram

A post shared by Andy Murray (@andymurray)

Endi Mari je bio najbolji teniser sveta, prvi put 7. novembra 2016. godine (ukupno 41 sedmicu), i jedan je od 28 igrača u istoriji kojima je to pošlo za rukom. Osvojio je 46 titula u karijeri (15. u open eri), osvojio je tri grend slem titule (dve na Vimbldonu i jednu na US Openu).

Osvojio je dva olimpijska zlata 2012. i 2016. godine i jedan Završni masters 2016. godine.

BONUS VIDEO Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar