Novak Đoković Foto:EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Čuveni američki trener Rik Mejsi podsetio je na jednu veoma bitnu stavku u životu i karijeri svakog profesionalnog sportiste.

Čovek iz čije su teniske kuhinje izašle i sestre Vilijams, kao primer je iskoristio Novaka Đokovića i činjenicu da je Nole već 21 godinu profesionalno na ATP turu.

PROČITAJTE JOŠ:

Mejsi je prokomentarisao okolnosti u kojima neki od najboljih tenisera planete zbog povreda često izostaju sa turnira, pa se iz Madrida povukao Janik Siner, a u Rimu neće biti ni njega ni Karlosa Alkaraza. Nije dobro prošao ni Danil Medvedev, što nikako ne valja za svetski tenis.

„Svi mi uzimamo zdravlje zdravo za gotovo, ali ono je adut u svakom sportu. Pogledajte NBA. Pogledajte NFL. Pogledajte poslednji ATP događaj u Madridu. Pogledajte na zaprepašćujuće brojke o dugotrajnosti. Zato je Đoković najveći svih vremena i zato je zaslužio toliko divljenja“, rekao je Mejsi.

Veći deo od spomenute dve decenije Đoković je proveo na vrhu, gde je i danas kao prvi teniser sveta, rekorder po broju grend slemova i mastersa, te broja nedelja na prvom mestu ATP liste. Sve to ne bi uspeo da postigne da je imao više ozbiljnijih, ili bezazlenijih povreda koje bi ga izbacivale iz ritma.

„ATP mora da se sabere pre ili kasnije, tenis postaje sve više fizički sport. Povrede na sve strane. To ko ne igra postaje naslov više nego ko igra. ATP mora da reši ovo teško pitanje i slabu tačku“, jasan je Mejsi.

BONUS VIDEO: Ivanišević o planovima za leto posle Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare