Novak Đoković Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Najbolji teniser sveta Novak Đoković za dva dana je "resetovao" mlađe tenisere na "fabrička podešavanja".

On je u nedelju osvojio titulu na Završnom mastersu u Torinu, pobedom u dva seta, 6:3, 6:3 protiv Janika Sinera.

PROČITAJTE JOŠ:

Taj meč je završio za sat i 43 minuta, pošto je drugi set potrajao duže od sat vremena, a prvi je potrajao manje od 40 minuta.

Gotovo neverovatno, ali Novaku su za pobedu bila potrebna samo tri brejka u jednom potpuno drugačijem meču od onog koji smo videli pre pet dana.

Ista dvojica igrača su se sastala u „zelenoj grupi“ Završnog mastersa i Janik Siner je pobedio u tri seta sa 7:5, 6:7 i 7:6 za tri sata i deset minuta.

A pošto je Novakov meč sa Karlosom Alkarazom u polufinalu trajao samo sat i 28 minuta, u dva meča kada je „upalio motore“, Đoković je završio posao za gotovo identično vreme koliko se mučio u prvom meču protiv Sinera.

Ukupno tri časa i 12 minuta je proveo na terenu protiv Španca i Italijana u polufinalu i finalu, u kojima je pobeđivao sa 6:3, 6:2, odnosno sa 6:3, 6:3.

„Moram da priznam, što naravno ne opravdava poraz protiv Sinera u grupi, jer je on to zaslužio, igrao je izvanredno. Ali nekako nisam bio u potpunosti svoj. Nisam imao tu oštrinu na terenu, nisam znao, bio sam prosto podeljen kako se osećam na terenu. Kad sam dobio priliku da budem u polufinalu, onda sam nekako presudio u svojoj glavi i sebi rekao: Hajdemo sada da pokažemo šta možeš i kako možeš da igraš. Evo, četiri od pet najvećih trofeja, osvojenih zajedno sa svojim timom kom sam jako zahvalan“, objasnio je Đoković za Sport klub nakon finala.

BONUS VIDEO: Novak iskren posle finala, dugo nije ovako otvoreno pričao o problemima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar