Džon Mekinro
Džon Mekinro; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Džon Mekinro, legendarni teniser, govorio je o Janiku Sineru i doping skandalu koji je nedavno dospeo u žižu javnosti.

Tek nakon nekoliko meseci otkrilo se da je Siner dvaput zaredom pao na doping testu, pošto su njegovi nalazi bili pozitivni na klostebol, inače zabranjen steroid u sportu. Širom teniskog sveta nizali su se različiti komentari o ovom slučaju, ali mnogo je više onih koji su zamerili onima koji su vodili ceo slučaj, a ne samom Sineru, u čiju se nevinost skoro pa ne sumnja.

Uprkos svemu, Siner je nastavio da igra i stigao je do polufinala US Opena, gde će u petak igrati protiv Džeka Drejpera.

„Čestitam mu pre svega na toj mentalnoj snazi koju je pokazao u proteklih nekoliko nedelja. U prvom kolu je imao set i brejk zaostatka, pitali smo se svi šta se dešava. Neke stvari mu se svakako motaju po glavi. Tako da Janiku treba čestitati na tome kako je do sada igrao“, smatra Mekinro.

PROČITAJTE JOŠ:

Slavni Amerikanac smatra da Sinera ne treba gledati drugim očima, iako je jasno da su nadležni i te kako mogli bolje da se pokažu u ovom slučaju.

„Da li bi ostala mrlja ili bi uz njegovo ime stajala zvezdica ako svoj drugi grend slem osvoji ovde (u Njujorku na US Openu)? Po mom mišljenju ne. I ja bih svakako više voleo da je odluka o svemu bila doneta ranije, da se cela epizoda odigrala ranije. Nadam se da to nije ništa ozbiljno. U protivnom, to bi bilo nešto veoma depresivno za naš sport. On je jedna od naših najsjajnijih zvezda“, zaključio je Mekinro.

Siner je ove godine osvojio titulu na Australijan openu, a sada bi u Njujorku mogao da se domogne druge grend slem titule u karijeri.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare