Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs

Lajović nastavio da "melje"

Srpski teniser Dušan Lajović savladao je u četvrtak Australijanca Džejsona Kublera u dva seta 6:3, 6:3 u prvom kolu Mastersa u Madridu.

Već u drugom gemu je Lajović napravio brejk, i do kraja prvog seta je održavao tu prednost nedozvolivši protivniku nijednu brejk loptu. Na startu drugog perioda, obojica su bili vrlo ubedljivi na servisu, sve do sedmog gema kada je srpski igrač napravio brejk. Potom je još jednom oduzeo servis protivniku u devetom gemu, što mu je bilo dovoljno da automatski dođe do pobede.

Pročitajte još

Lajović je nastavio da igra odlično nakon osvajanja Srpska opena prošle nedelje. Protivnik u narednom kolu Mastersa u Madridu biće mu Kanađanin Feliks Ože-Alijasim.

Za razliku od Lajovića, Laslo Đere je ispao u prvom kolu u Madridu.

Srpski tenier izgubio je od Rusa Aslana Karaceva sa 7:6, 7:5.

Karacev je na samom startu, u drugom gemu napravio brejk. Đere je odgovorio u petom gemu. U nastavku prvog seta obojica su bili sigurni na servisu, te je usledio taj-brejk u kom su nijanse presudile u korist Rusa koji je poveo u setovima.

U drugom periodu, imaju je Đere nekoliko prilika za brejk, ali se on nije desio. Karacev je oduzeo servis srpskog igrača u 12. gemu drugog seta, što je ujedno bio i kraj meča.

Karacev će u narednom kolu igrati protiv Holanđanina Botika van de Zandšlupa, koji je prošle nedelje igrao finale turnira u Minhenu.

BONUS VIDEO Skandiranje Lajoviću „Duci, Duci“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar