Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Dona Vekić, hrvatska teniserka, poražena je od Jasmine Paolini rezultatom 2:1 (2:6, 6:4, 7(10):6(8)) u polufinalu Vimbldona.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Vekić je u prvom setu bila silovita – od 2:1 za rivalku vezala je pet gemova i ubedljivo stigla do prednosti od 1:0 u setovima.

PROČITAJTE JOŠ...

Mogla je i u drugom setu da napravi ozbiljan pritisak na rivalku, ali je prvo propustila brejk šansu u trećem gemu, potom još dve u petom, a propuštene šanse došle su na naplatu u desetom delu igre kada je Italijanka napravila brejk i poravnala na 1:1.

I u trećem setu Hrvatica je bolje otvorila, povela 2:0, ali je potom dopustila rivalki da poravna na 3:3.

Kada je povela još jednim brejkom 4:3, činilo se da će Vekić uspeti da stigne do pobede, ali je ponovo na svoj servis stala pa je Paolini izjednačila.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Italijanka je u 10. gemu imala meč-loptu koju nije iskoristila, potom je Vekićeva još dve brejk-šanse propustila pre nego što je meč otišao u super-tajbrejk, gde je Italijanka treću šansu za pobedu pretvorila u plasman u finale, gde je očekuje bolja iz duela Barbore Krejčikove i Elene Ribakine.

A koliko su ispuštene šanse teško pale Hrvatici pokazuje i to što se nakon izgubljenog gema rasplakala pri rezultatu 5:5, kada je prvo propustila dve brejk-šanse, a potom lopticu poslala u milimetarski aut. Nakon što je Italijanka dobila gem, Vekić se okrenula ka svom boksu i počela da plače:

Ovo je devojci iz Osijeka najveći uspeh u karijeri, pošto je prethodno najviše stizala do četvrtfinala grend-slem turnira (po jednom na US Openu i Australijan openu), a na Vimbldonu je do ove godine najviše uspevala da dođe do četvrte runde, i to 2018. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare