Dominik Tim; Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Dominik Tim, austrijski teniser, uskoro će se i zvanično oprostiti od profesionalne igračke karijere, a to će uraditi u svojoj domovini.

Naime, Tim već uveliko priprema oproštaj na turniru u beču, koji se održava od 21. do 27. oktobra ove godine.

Tim je 2020. godine bio na vrhuncu karijere, kada je osvojio titulu na US Openu, a bio je i treći na ATP listi. Pored toga, igrao je i tri finala na Australijan openu i Rolan Garosu.

Jasno je da Tim ima veliko poštovanje svojih kolega, pa je na oproštaj pozvao i trojicu najboljih ikada – Đokovića, Nadala i Federera.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pozvao sam Đokovića, Federera i Nadala na svoju oproštajnu zabavu – niko me još nije kontaktirao“, rekao je Tim za austrijski „Heute“.

Poseban oproštaj za Tima trebalo bi da se organizuje dan pre početka turnira, a prema najavama u Beču bi tada mogao da bude i Dirk Novicki, legendarni košarkaš, ali i Andre Širle, proslavljeni fudbaler, poznati ski skakači Gregor Šlirencauer i Štefan Kraft…

Ono što bi Nadala i Novaka moglo da spreči da se nađu u Beču jeste „Slem šest kraljeva“, koji se održava od 16. do 19. oktobra u Saudijskoj Arabiji, preciznije u Rijadu.

Đoković do sada nije pominjao da će ići na Timov oproštaj od profesionalnog tenisa.

Tim je u karijeri osvojio 17 titula, a oprašta se sa svega 31 godinom zbog velikog broja povreda.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare