Foto:EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Novak Đoković je preko Rafaela Nadala došao do 3. kola Olimpijskih igara i za četvrtfinale igraće protiv Nemca Dominika Kepfera - nada se u boljim uslovima nego do sada.

Foto: Nova.rs

Svedočili smo jubilarnom 60. okršaju Đokovića i Nadala, i to baš na pariskoj šljaci Rolan Garosa, na kojoj je španski as apsolutni vladar.

PROČITAJTE JOŠ:

Ali, nije to više onaj Rafael Nadal, dok je Novak mnogo više taj iz dana kada su pisali tenisku istoriju pomeranjem granica.

Đoković je bez previše muka slavio, kao da s druge strane zaista nije bio Nadal. Zapelo je samo malo u drugom setu, na kraju 6:1, 6:4 za ukupnih 31-29 u najvećem rivalstvu i prolaz u osminu finala Olimpijskih igara.

“Soccerbet iz Pariza – sponzor izveštavanja”

Tamo ga čeka Nemac Kepfer koji je savladao Matea Arnaldija posle preokreta u tri seta, 3:6, 6:2, 6:1, a taj duel na programu je u sredu.

Termin će biti poznat dan ranije i to dolazimo do priče koja muči srpskog šampiona u pohodu na jedino zlato koje mu nedostaje.

Naime, Novak je oba dosadašnja meča igrao kao drugi na „Filipu Šatrijeu“, posle pobeda Ige Švjontek, negde oko 14 časova. Na startu turnira to je bilo pod krovom zbog kiše, a protiv Nadala je pržilo sunce samo tako.

Foto:EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Nije bilo lako za igru, jer se igralo usred dana baš po najvećoj vrućini, što nijednom ni drugom ne odgovara, samo što je Đoković uspešno okončao svoju misiju.

Ipak, i za taj meč je tražio večernji termin, na početku sesije od 19 sati, ali organizatori očito nisu imali sluha i stavili su jedan od Top 3 događaja sa ovih Igara kad mu vreme nije.

Nisu u Novakovom timu bili baš najzadovoljniji tom odlukom, pa će i za osminu finala tražiti da se igra u tom kasnijem terminu, kako bi i uslovi bili adekvatniji za igru.

Bilo bi logično da najbolji u istoriji ima i tretman kakav zaslužuje, ali se više puta u praksi pokazalo da to baš i nije tako kada je Nole u pitanju.

„Iskreno, ne mogu da kažem da mi je svejedno da igram na 35 stepeni, ali moram da budem spreman. Trenirao sam i u Crnoj Gori na više od 40 stepeni, spremao sam se za ogromnu vrućinu, jer ću možda igrati po vrućini i sledeći meč u tom terminu“, poručio je Đoković.

BONUS VIDEO: Novakova poruka Stefanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar