Novak Đoković Foto: TANJUG/AP Photo/Manu Fernandez

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ušao je u svoje deseto finale na US Openu i nije ostao dužan Benu Šeltonu na kraju meča.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Šelton je u retkim trenucima, kada je imao „prostora za disanje“, poput završnice trećeg seta, likovao i burno gestikulirao. Još ranije je pokazao da stavljanjem ruke na uvo i imitiranjem da telefonira slavi pobede.

PROČITAJTE JOŠ:

Pošto je i tokom meča sa Đokovićem imao svoje iritantne momente za srpskog tenisera, Novak mu je na kraju uzvratio tako što je gestikulirao kao da spušta slušalicu.

Ben je vikao ka svom boksu, pričao: „ovo je moja kuća“ i na kraju je izašao kao poražen iz finala jer nije dorastao kvalitetu protivnika.

Bilo kako bilo, Đokovićev odgovor na provokativan gest Šeltona se nije svideo Amerikancu pa je na mreži usledilo hladno rukovanje, dok je ova scena počela viralno da se deli društvenim mrežama.

Đoković je sa 6:3, 6:2 i 7:6 (4) eliminisao Amerikanca, iako je imao 4:2 u trećem setu i mogao je da ga dobije lagano kao i prva dva. Šelton je pustio ruku, počeo da pogađa bolje, Novak je gubio strpljenje i preciznost, pa je uveo sebe u nepotrebne probleme.

Tu je tenzija i porasla, pa je meč završen u napetom trileru u kom je Šelton imao i set loptu, a posle svega će ipak morati još mnogo hleba da pojede da bi na ravnoj nozi izazvao najvećeg u istoriji ovog sporta.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare