Foto: Printscreen X / Shanghai Masters

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković stigao je u Šangaj, na mesto gde je u ranijoj fazi karijere znao za lepe uspehe.

Četiri puta je Novak podizao trofej u Šangaju, prvi put 2012, zatim 2013, pa 2015. i poslednji put 2018. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednjih godina se nije tamo pojavljivao, poslednji put još 2019, iako je u Kini oduvek imao podršku.

I ovog puta je dočekan i rekao je da mu je nedostajalo takmičenje u toj zemlji, uz podsećanje da je to uvek igrao dobro.

„Šangaj je oduvek imao jedan od najboljih teniskih stadiona, ovo je jedan od najboljih turnira koje imamo na ATP Turu“, rekao je Novak po dolasku u Šangaj.

Kinezi su podelili i snimak kraćeg zagrevanja srpskog igrača koji je prethodnih dana boravio i na Kineskom zidu, a sada se našalio i pokvario žongliranje jednom od domaćina.

Novak je u Šangaju u prvom kolu slobodan, potom ga čeka pobednik meča Bua i Mikelsena, pa potencijalno Koboli ili Vavrinka.

Od četvrtfinala su tu imena poput Rubljova, Dimitrova i Popirina, polufinale mogu da zaigraju Zverev, Rune i Fric, a u finalu tek potencijalno mogu da dođu Alkaraz, Medvedev i Siner.

Đoković se u Šangaju bori za drugi trofej ove sezone pošto je prvi i najvredniji osvojio na Olimpijskim igrama u Parizu kada je u finalu pobedio Karlosa Alkaraza.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Tennis TV (@tennistv)

BONUS VIDEO: Novak Đoković trenira

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar