Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrto kolo US Opena, što će ostaviti određene posledice na ATP listi.

Foto: Nova.rs; shutterstock

Novak ove godine nije osvojio nijedan od četiri grend slema, a na tri je branio titule. Zato je posle ispadanja na US Openu od Alekseja Popirina (6:4, 6:4, 2:6, 6:4) izgubio i pozamašan broj bodova, 1900, pa ga čeka pad na ATP listi bar do četvrtog mesta.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković u zavisnosti od toga šta urade njegovi protivnici Danil Medvedev, Kasper Rud pre svih, može da padne i dalje, mada je odavno poznato da mu renking nije prioritet.

Ali, postoji i problem sa trkom za Završni masters u Torinu gde Novak nije siguran učesnik, a gde je prošle godine uzeo trofej protiv Janika Sinera u finalu. U ovo doba ranijih godina već je osiguravao mesto tamo i ono se nije dovodilo u pitanje.

Sada, ukoliko ne bude napravio dobre rezultate može da izostane sa još jednog turnira na kom brani trofej.

Đoković je za sada ove sezone uspeo da osvoji 3.260 bodova, a procena je da bi 6.145 trebalo da bude dovoljno za ulazak među osam najboljih.

Janik Siner ima 7.100 bodova, Karlos Alkaraz 6.010, a blizu je i Saša Zverev sa 5.815 bodova. Saša je prošao u narednu rundu US Opena i imaće šansu da dogura daleko sad kada su glavni favoriti osim Sinera ispali.

Peti je trenutno Kasper Rud koji je takođe prošao dalje, šesti Andrej Rubljov, a sedmi je Novak. TO mesto mogu da mu ugroze Tejlor Fric, prvi Amerikanac koji je prošao u drugu nedelju sva četiri grend slema još od 2003. i Andrea Agasija, kao i Aleks De Minor.

Novak je posle poraza od Popirina rekao da sada planira da se odmori, regrupiše i oporavi, pa da onda vidi kako će dalje.

BONUS VIDEO: Đoković i Alkaraz na treningu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare