Foto: Tanjug / AP Photo/Mosa'ab Elshamy)

Počinje odbrojavanje pred tenisko usijanje 2024. godine, a najboljeg srpskog tenisera ćemo dvaput videti pod grbom nacionalnog tima.

Na Olimpijskim igrama u Parizu, od 27. jula do 4. avgusta, započeće ga najbolji teniser sveta u istoriji Novak Đoković i srpski reprezentativac Dušan Lajović.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nastaviće ga, pojačani Miomirom Kecmanovićem, Laslom Đereom i Hamadom Međedovićem, učećem na US Opena, od 26. avgusta do 8. septembra. Zatim svi zajedno dolaze da pod trenerskom palicom selektora Viktora Troickog zaigraju u plej-ofu za Svetsku grupu protiv Grčke u Beogradu 14. i 15 septembra“, najavili su iz Teniskog saveza Srbije.

To znači da će Novak hitno posle Olimpijskih igara i US Opena odleteti za Beograd gde će pomoći srpskom timu da opstane u Svetskoj grupi.

Zadatak neće biti nimalo lak jer Srbiju čeka Grčka.

„Novak Đoković je apsolutni favorit i na Olimpijskim igrama i na US Openu. Na pariskoj šljaci svi očekuju da osvoji olimpijsko zlato, jedinu medalju koja mu nedostaje u prebogatoj kolekciji. Po tradiciji posle toga srpski teniseri beleže sjajne rezultate na njujorškom betonu. A, zatim – spektakl za kraj bogatog letnjeg programa. Dejvis kup plej-of duel s Grčkom koju predvode braća Cicipas“, naveli su iz TSS.

Posle sedam godina u Beogradu, ponovo u dvorani „Aleksandar Nikolić“, zaigraće Novak, Miomir, Laslo, Dušan i Hamad.

Stefanos Cicipas će doći u glavni grad Srbije, ali iz Saveza smatraju da je naš tim favorit i ističu da će ulaznice biti puštene na samom početku leta, za 10 dana.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare