Novak Đoković i Rafael Nadal Foto:EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, progovorio je o velikom rivalvstvu sa Rafaelom Nadalom, koje se smatra najvećim u istoriji tenisa.

Đoković i Nadal igrali su neke od najvećih mečeva u istoriji tenisa. Poslednji put su se sastali na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine gde je Đoković bio uspešniji.

Njihovo rivalvstvo traje već 18 godina. Prvi meč odigrali su još 2006. godine na Rolan Garosu, gde je Španac bio uspešniji.

Pročitajte još

Sveukupno, Đoković vodi u međusobnim okršajima protiv najvećeg rivala sa 31:29.

Najveći izazov je bilo pobediti Nadala na Rolan Garosu, na kom je Španac osvojio čak 14 titula, po čemu je najbolji u istoriji. „Filip Šatrije“ je Nadalova kuća, ali ipak je Đoković uspevao da ga pobedi i tamo

„Nadal je bio nepobediv na Rolan Garosu. Izgubio je možda četiri ili pet puta na tom terenu. Ja sam imao priliku da ga tri puta dobijem. Uvek je on tamo favorit. Čak i ove godine, iako sam ja bio u boljoj formi, a on ne. Znaš da moraš da se popneš na najvišu planinu. Najveći razlog što nisam imao više titula na Rolan Garosu je – Nadal. Zato je i svaka titula tamo vrednija“, rekao je Novak Đoković u emisiji „Putem šampiona“ na „RTS-u“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar