Novak Đoković-Korentan Mute Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Rimu pobedom nad Korentanom Muteom u dva seta 6:3, 6:1.

Đoković će u narednoj rundi igrati protiv Alehandra Tabila iz Čilea, dok je protiv Mutea pokazao znake ranjivosti samo na početku meča kada je i izgubio dva svoja servisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Za prva dva gema je napravio šest grešaka, a forhend je bio posebno kritičan. Da li zbog neke nesigurnosti ili tih promašaja, svesno, ili nesvesno se rano povukao u defanzivu, tražio je neku svoju sigurnu igru tek što je meč počeo.

Mute je od starta rizikovao i igrao hrabro, pa se to isplatilo i videlo kroz recimo drajv volej koji bi odigrao iz forhenda gotovo sa osnovne linije.

Prvi gem je prošao praktično kao iz nekog košmara. Nismo navilli da vidimo da Novak olako promašuje forhende i poklanja poene rivalu kao što je radio do trenutka kad je Mute već imao 0:40 i tri brejk lopte.

Jednu je Đoković spasao volejem sa mreže, već sledeću nije i gubio je rano sa 1:0. Odmah je vratio brejk u sledećem gemu, a recept za boljitak su bili volej i još jedna skraćena lopta, pa posle toga i dobra paralela za 1:1.

Novak Đoković-Korentan Mute Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

I opet je nakon toga Novak nastavio sa greškama, pa je Mute opet uzeo brejk i prvi ga potvrdio, usput pogodivši neveorvatan udarac i kačivši liniju sa spoljne strane.

Đoković je tek kad je video da gubi 3:1 počeo da pogađa dublje loptice i smanjio je zaostatak.

Problem je što je Mute dotle već podigao svoj nivo samopouzdanja. Ali, nije mu to ništa vredelo kada je Đoković počeo da igra bolje.

Novak Đoković-Korentan Mute Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Krenuo je da ga služi servis, malo ga je poslužila i sreća da Mute promaši poneku otvorenu paralelu i da Srbin vrati brejk za 3:3, iako je Korentan u šestom gemu imao 40:0.

Sedmi gem je bio samo potvrda da se na terenu nalazi Novak u boljem izdanju jer je igrao smirenije i preciznije, pa je pogodio i jedan servis volej sa mnogo osećaja do 4:3.

Već tu se videlo da se Mute nervira, svađao se sa sudijom u stolici Karlosom Bernardesom zbog toga što je u ljutnji bacio nešto od svoje stolice, pa je Novak još jednim brejkom završio prvi set sa 6:3.

Novak Đoković-Korentan Mute Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Drugi set je počeo brejkom Đokovića posle dugog i mukotrpnog gema u kom se desilo bukvalno sve – Mute je pogađao neverovatne forhende iz defanzive, druge je promašivao, Đoković se smejao jer je njegovom protivniku zazvonio telefon usred meča…

Na kraju čudnog gema se Francuz čak žalio sudiji jer promašuje, a onda je udarao reketom u stolicu i morao da se pomiri sa tim što je gubio 1:0 u drugom setu.

U drugom gemu je došao do dve brejk lopte i nije ih iskoristio. Đoković je sačuvao svoj servis tako što je nanizao četiri poena i potvrdio je brejk za 2:0.

Novak Đoković-Korentan Mute Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Tek onda je Mute uspeo da odservira nekoliko dobrih loptica, a Nole je dvaput pogađao mrežu posle servisa i Francuz se upisao na semafor za 2:1.

Samo toliko je i mogao da uradi, pošto je pogubio konce igre, opet se obraćao sudiji, udario je u mrežu i dobio opomenu.

Neobuzdan temperament ga je do kraja koštao bolje igre, promašivao je, Novak ništa nije prepuštao slučaju i ponovo je brejkovima završio posao u meču, pa se sada sprema za momka protiv kog nikad nije igrao u karijeri.

Đoković - Mute 6:3, 6:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar