Foto: Printscreen Instagram / Reketiranje

Najbolji teniser planete Novak Đoković iskoristio je slobodno vreme da se opusti uz neke druge sportove i njihove legende.

Zemljak po rođenju Nikola Karabatić, a legenda svetskog rukometa po dostignućima u karijeri za reprezentaciju Francuske, odigrao je poslednji klupski meč.

PROČITAJTE JOŠ:

U punoj Akor areni, pred oko 15.000 ljudi Karabatić je odigrao više od hiljadu mečeva u poslednjih dvadesetak godina, od prve u Monpeljeu do poslednje u dresu Pari Sen Žermena za koji igra od 2015.

Možda Novaka ne biste očekivali da vidite na jednoj rukometnoj utakmici, ali je povod svakako bio poseban.

Tim pre što je bilo poznato da odranije ima dobar odnos sa Karabatićem, četrdesetogodišnjakom rođenim u Nišu.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Tenisko Reketiranje (@reket.iranje)

Meč za titulu, emocije na sve strane, poznata lica i Đoković u prvom redu da se zagrli sa trostrukim olimpijskim i četvorostrukim svetskim i evropskim šampionom u dresu Francuske.

PSŽ je pobedio Eks an Provans sa 39:36, pa je oproštaj bio utoliko lepši, pošto je Nikola uzeo svoj 69. trofej.

Osvajao je tokom karijere i tri Lige šampiona sa tri različita kluba, Kilom, Barselonom i Pari Sen Žermenom, pa je obeležio, ne samo 21. vek, već i istoriju rukometa.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Paris Saint-Germain Handball (@psghandofficiel)

Tamo je bio i Dragan Mladenović, nekadašnji olimpijski i svetski šampion u rukometu sa Jugoslavijom. Bila je tu i njegova naslednica Kristina, a Karabatić je posle 23 godine odlučio da kaže da je dosta.

Navijači su mu posvetili i koreografiju, dok je kao misija za sada ostalo još samo da sa Francuskom na Olimpijskim igrama proba da osvoji najsjajnije odličje pre nego što se potpuno povuče.

Đoković se u Parizu sprema za meč trećeg kola i igra ga u subotu uveče ne pre 20.15 protiv Lorenca Musetija, pa sa epitetom prošlogodišnjeg šampiona želi da osvoji prvu titulu u ovoj godini.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Paris Saint-Germain (@psg)

BONUS VIDEO Novak: Šta još može da se desi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare