foto: Starsrport/Serbia Open

Rus o karijeri, napretku, povratku iz povrede, najboljem svih vremena...

Ruski teniser Karen Hačanov spada u grupu onih koji se dive Novaku Đokoviću na svemu što uspeva na teniskom terenu već dugi niz godina.

Hačanov je na Trofeju istočne Palmire, egzibicije u Sankt Peterburgu, pobedio Adrijana Manarina sa 6:3, 6:3.

„Imam još mnogo prostora za napredak, u mnogim elementima igre bih mogao da budem još bolji. Moj tim i ja stalno diskutujemo o tome. Kada bih uspeo da budem u svemu perfektan, onda bih bio kao Đoković, prvi na svetu“, rekao je Hačanov.

PROČITAJTE JOŠ:

Ne krije želju da bude kao Novak.

„Čak i on kaže da mu uvek nešto nedostaje, i on stalno sve popravlja u svojoj igri. Đoković je opsednut željom da bude najbolji u svemu“.

Otkrio je i segment u kom bi voleo da napreduje.

„Kada bih mogao sve da popravim za deset odsto, to bi mi mnogo pomoglo i na terenu i van njega. Na primer, voleo bih da kopiram servis Miloša Raonića“.

Hačanov se nada da će u Parizu braniti srebrnu medalju iz Tokija, ali ruski sportisti i dalje nisu sigurni za Olimpijske igre.

„Sve zavisi da li ću moći da igram na Olimpijskim igrama u Parizu. Isto važi i za Medvedeva, Rubljova, Safijuljina i Karaceva. Rekli su da je odluka odložena za mart ili april. Sve dotle naš kalendar zavisi od toga“.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog povrede nije igrao između Rolan Garosa i US Opena ove godine, a za vreme oporavka bio je i u Beogradu.

„Sada sam potpuno zdrav. Odično sam se pripremio za azijsku turneju, osvojio titulu u Džuhaju i nadam se da ću biti na maksimalnom nivou za početak nove sezone“.

Spreman je da u narednom periodu mnogo radi i da se u 2024. pokaže u najboljem svetlu.

„Još nisam realizovao svoj potencijal, ni teniski ni fizički. Zaista mnogo verujem mom timu i samom sebi i zato ću probati da narednih nedelja i meseci maksimalno radim kako bih došao u tu poziciju“.

Hačanov je trenutno 15. teniser sveta, nekada je bio i osmi na listi, a ima 27 godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar