Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Nik Lester, bivši teniser, koji je daleko poznatiji kao komentator i analitičar, pričao je o Novaku Đokoviću, kao i o njegovim dometima i ciljevima u tekućoj sezoni.

Lester je prvi grend slem ove godine ispratio baš iz Australije, a bio je tandem sa Nikom Kirjosom u komentarisanju mečeva.

Iako je Novak poražen u polufinalu od Janika Sinera, Lester nema sumnju da će Đoković imati vrhunskih rezultata ove sezone.

„Đoković će osvojiti još grend slem titula, ali najviše želi olimpijsko zlato. Za njega je najvažniji cilj u 2024. trijumf na Olimpijskim igrama u Parizu i tome će se posvetiti“, istakao je Lester u jednom intervjuu.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković ima „samo“ jednu medalju sa olimpijskih igara do sada, ali ona nije zlatna, već bronzana.

„Jedino što mu nedostaje u biografiji je zlatna medalja i sve će posvetiti tom cilju. Kada sve osvojite osim jednog, logično je da to postane vaš prioritet.“

Iako mnogi pričaju o tome kako je Đokovićeva era pri kraju, Nik Lester ima drugačije mišljenje.

„Za mene nema dileme, kada je maksimalno motivisan i spreman, i dalje je veoma teško pobediti ga na betonu. Uveren sam da će pod tim uslovima osvojiti još nekoliko grend slemova narednih godina.“

I Lester je čuo da je Novak imao fizičkih problema u Melburnu.

„Po onome što sam čuo u Melburnu, zaključio sam da je izgubio od Sinera zbog fizičkih problema. Nije bio na svom maksimumu. On postiže uspehe koje niko nije u njegovim godinama i u nekom trenutku tako nešto mora da prestane“.

Foto:Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak je posle Australijan opena uzeo jednomesečni odmor, a na terenu će biti tek u Indijan Velsu, gde nije igrao gotovo pet godina.

„Sve manje će igrati. Učestvovaće u Indijan Velsu, ali ne verujem da ćemo ga videti u Majamiju. Ne verujem ni da će igrati u Monte Karlu. On je blizu 37. rođendana i mora da pravi takav raspored turnira koji će mu pružiti najbolju mogućnost da osvaja najveće titule i izbegava povrede. Tako će Novak isplanirati ovu sezonu.“

Đoković trenutno ima 24 osvojena grend slema, kao i 98 titula ukupno, te je i dalje prvi na ATP listi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar